Ex-F1-kuljettaja Mika Salo Heinosen teamiin

Uutiset, torstaina 01.03.2007

Näyttävän formula uran aina F1 myöten tehnyt kilpauraansa edelleen jatkava Mika Salo liittyi 475. tukija Timo Heinonen eduskuntavaalien tukiryhmään. Mika Salon uralle on mahtunut voittoja ja vastoinkäymisiäkin. Sinnikkyyden ja vahvan itseluottamuksen avulla Salo on onnistunut raivaamaan tiensä kilpa-autoilun huipulle ja upea ura ei päättynyt F1-ykkösiin vaan voittoja nyt 40-vuotias Salo on napsinut lähes joka vuosi aina vuodesta 1978 lähtien.

– Tapasin Mikan ensimmäisen kerran vajaa kymmenen vuotta sitten ja työn ja yhteisten ystävien kautta olemme tutustuneet nyt paremmin. Itse asiassa sain aikanaan olla paikan päällä todistamassa upeaa hetkeä kun Mika Salo ajoi Ferrarilla ja Mika Häkkinen McLarenilla. Se on kyllä sellainen yksi moottoriurheilu-urani koho kohtia, kertoi Timo Heinonen ja oli enemmän kuin tyytyväinen Mika Salon ilmoittautumisesta teamiinsä.

– Alkaa tuo meidän tukiryhmän urheilijoiden teami olla aikalailla vahva. Olen erittäin otettu saamastani luottamuksesta ja lupaan olla sen arvoinen.

Nyt tukiryhmään liittynyt Mika Salo voitti ensimmäinen Suomenmestaruutensa mikroautoilussa jo 11-vuotiaana ja kaiken kaikkiaan kartingura toi miehelle neljä Suomenmestaruutta, jotka saivat pian seurakseen palkintokaappiin Formula Fordien SM-, PM- ja EM-pokaalit. Vuonna 1988 Mika voitti kaikki ajamansa Formula Fordien osakilpailut tehden samalla uuden kierrosennätyksen jokaisella radalla. Autourheilun kuninkuusluokassa Mika Salo ajoi yhteensä 110 GP:tä keräten 33 MM-pistettä.

Vuonna 2002 päättyneen F1-uran jälkeen Mika Salo on viihtynyt radoilla edelleen. Salo on nähty mm. Audin, Maseratin ja Ferrarin ratissa ja myös rallit ovat tulleet mukaan harrastusmielessä TV-Motorsportin väreissä. Kaudella 2006 Mika Salo ajoi Ferrarilla FIA:n GT2-luokassa sijoittuen sarjan loppupisteissä kolmanneksi. Kausi piti sisällään luokkavoiton Spa-Francorchampsin 24 tunnin kisassa ja Salo kilpaili Ferrarilla myös American Le Mans -sarjassa, jossa sijoittui GT2-luokan loppupisteissä seitsemänneksi. Amerikan radoilla luokkavoittoja kertyi kolmessa kisassa: Salt Lake Cityssä, Portlandissa ja Laguna Secassa.

Salolle kovaa seuraa

Timo Heinosen eduskuntavaalien tukiryhmässä Salo pääsee kovaan seuraan. Heinosen tukiryhmässä ovat urheilijoista mukana mm maailmanmestareista Heikki Mikkola (4 MM-kultaa), Kari Tiainen (7), Samuli Aro (4)ja Janne Tapio (1).

Mukana ovat myös rallilegenda Simo R. Lampinen, Markku Alen, Jari-Matti Latvala, Jari Latvala, Mika Ahola, Juha Salo, Kosti Katajamäki, Jari Ketomaa, Juuso Pykälistö, Kalle Keskinen, Tomi Tuominen, Antero Laine, Pekka Vihma, Esa Vento, Tomi Peltola, Mika Kaseva, Ari Laivola, Juha Vuorela, Silvo Viitanen, Emma Kimiläinen, Janne Tuohino ja Jouni Ampuja.

Urheiljoiden joukosta löytyvät myös mm. HPK:ssa 2006 Suomenmestaruuden voittaneet Janne Lahti ja nykyisin Jokereita edustava Jyrki Louhi. Kaiken kaikkiaan tukiryhmässä on mukana jo lähes 500 julkista Heinosen tukijaa.

(Lähde www.mtv3.fi)

Kommentit