Eva-Riitta Siitonen tilalle Europarlamenttiin Piia-Noora Kauppi Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtajaksi

Uutiset, torstaina 26.06.2008

Europarlamentaarikko Piia-Noora Kauppi (33) siirtyy Finanssialan Keskusliiton (FK) uudeksi toimitusjohtajaksi vuoden 2009 alusta. Lähes kymmenen vuoden ajan MEP:nä toimineen Kaupin tilalle europarlamenttiin nousee Helsingin entinen kaupunginjohtaja Eva-Riitta Siitonen.

Kokoomuksen ensimmäiseltä varasijalta nousi jo europarlamenttiin tänä keväänä Sirpa Pietikäinen, kun Alexander Stubb valittiin ulkoministeriksi.

– Taitaa lähes 200 000 ääntä vapautua nyt kun Alex (Alexander Stubb) ja Piitu (Piia-Noora Kauppi) luopuvat parlamentistä. Tottakai se mietityttää miten heidän tasoisten osaajien paikat täytetään tulevissa vaaleissa. Onneksi jo nyt on tiedossa erittäin hyviä ehdokkaita ja uskon, että tulos EU-vaaleissa on jälleen sininen, kommentoi Timo Heinonen tuoretta tietoa.

– Piitulla on äärimmäisen vahva kokemus mm. talous- ja raha-asiain valiokunnasta EU-parlamentissä ja lähes kymmenen vuoden kokemus yleensä EU-päätöksenteosta. Sillä pohjalla on hyvä suunnata uusiin haasteisiin. Ei muuta kuin onnea kovasti.

Kommentit