Eurooppa-päivää ja Timon päivää kaikille!

Blogi, keskiviikkona 09.05.2012

Toukokuun 9. päivä alkuun siis tästä. Tänään aamusta on tarkoitus saada nyt koulukiusaamisen kriminalisoiva lakialoite valmiiksi ja eteenpäin. Työ on ollut todellakin suuri ja työläs ja vaikeakin, mutta nyt paketti alkaa olla kasassa ja tarkoitus saada se nyt eteenpäin. Tärkeintä kuitenkin se, että nyt esitys saadaan käsittelyyn ja sitä voidaan toki sen jälkeen hioa vielä suunnasta ja toisestakin. Mutta isoin asia on se, että nyt todellakin teemme kaikkemme sen eteen, että koulukiusaamisen saadaan kitkettyä kouluistamme mahdollisimman tehokkaasti ja saamme palautettua kaikille työrauhan opiskella ja opettajille opettaakin. Liian monia surullisia tarinoita on tämäkin kevät ja mennyt talvi esille nostanut. Aivan liikaa.

Mutta nyt kirjoitus ja hionta töihin. Valmista siitä ei muuten tule.

Tänään Eurooppa-päivän tapahtumien ja eduskuntatyön ja istunnon välissä jätin sitten tuon lakialoitteeni koulukiusaamisen kriminalisoinnista. Se tullee toimimaan varmasti hyvänä pohjana ja toivon todella, että esitykseni etenee lopulta aina presidentin allekirjoitukseen asti ja sen myötä voimaan. Koulut ja opettajat tarvitsevat tottakai ensi sijaisesti riittävästi resursseja ja keinoja puuttua ongelmiin, mutta viime kädessä on hyvä ja toivottua ollut, että on mahdollisuus viedä iso ongelma myös poliisille ja sitä kautta tarvittaessa oikeuteenkin. Aloitteeni lähtee siitä, että koulukiusaamisen osatekoina olevat rikokset esimerkiksi pahoinpitelyt voidaan jatkossakin käsitellä omina rikoksina nykyisen voimassa olevan lain mukaan. Mutta tämä koulukiusaamislaki antaa mahdollisuuden puuttua asioihin silloin kun esimerkiksi yksittäinen ”rikos” ei täytä rikoksen vaatimuksia. Näin siis koulukiusaaminen asemoituu pahoipitelyn alle. 

Mutta tuo laki tulee nyt eduskunnan käsittelyyn ja sen löydätte kokonaisuudessa täältä sivuiltani Kynästä-osiosta. Mielelläni jatkan kanssanne aiheesta keskusteluakin.

Mutta nyt hetki aikaa. Ilta on vielä pitkä ja ajattelin useammastakin asiasta tänään puhua. Aiheina mm. Suomen asevienti. Mutta sitten ilta vapaa ja huomenna aikaisin jälleen aamutapaaminen Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa. Johan siitä edellisestä muutama viikko menikin kun Mäntyniemessä istuttiin. Huomenna taas.

Kello 22.02 ja katselen tässä vielä Helsinki Kanavalta Helsingin kaupunginvaltuuston istuntoa. Aina sieltä jotain oppii ja ihan mielenkiintoista tietää mitä pääkaupungin valtuustossa tapahtuu. Tänään ilta istunnon jälkeen vain nautiskellen keväästä. Huomenna kun aikainen herätys Mäntyniemeen niin tarkoitus ajoissa päästä nukkumaan. Palaillaan huomenna ja huomenna eduskunnan jälkeen sitten Kokoomuksen Osaamisen ja Sivistyksen verkoston seminaari Säätytalolla. Aiheena se mitä kuntauudistus tarkoittaisi koulu- ja sivistyspalveluille. Pääpuhujanamme kuntaministeri ja edellisen hallituksen opetusministeri Henna Virkkunen. Kolmisenkymmentä ilmoittautui mukaan ja varmasti saavat erinomaisen paketin aiheesta joka jäänyt luvattoman vähälle keskustelulle tässä kuntarakennekeskustelussa. Tärkeintä nimittäin on se miten voimme tulevaisuudessakin turvata peruskoulun ja myös lukiokoulutuksen lähipalveluna ympäri Suomen. Se on iso haaste ja se on otettava vakavasti. Minulle se tässä työssä yksi aivan keskeinen kysymys. Mutta huomenna siitä lisää.

 

 

Kommentit