Eurooppa-päivää ja Timon nimipäivää :)

Blogi, torstaina 09.05.2013

Vapaapäivä ja Helatorstai. Mitäs muuta sitä voisikaan enää toivoa. Niin ja kesäkin tuli jo.

Eilen tehty yksimielinen ratkaisu sote- ja kuntauudistuksen etenemisestä ja yhteensovittamisesta on saanut hyvän vastaanoton. Kuntaliitto on kehunut sitä ja samaa henkeähän tässä on 20 000 väestöpohjan kanssa kuin aikanaan jo keskustan Hannes Mannisen aloittamassa työssä. Totta kai pian lehdet kaivavat jonkun entisen professorin tai yksittäisen hallituspuolueen kansanedustajan joka arvostelee ratkaisua. Siitä kun saa niin mukavasti kumpikin hyötyä – lehti räväkän otsikon ja sanoja näkyvyyttä. Ja totta kai varmasti jokainen puolue ns. yksin vallassa olleessaan olisi tehnyt hieman erilaisen ratkaisun, mutta tämän Petteri Orpon työryhmän tekemän esityksen voimavara ja  vahvuus tulee siitä, että sen takana on maamme kahdeksasta eduskuntapuolueesta kuusi. Tällaisissa asioissa pitääkin olla mahdollisimman laaja yksituumaisuus.

Eilisellä blogissani on laajempi läpikäynti ratkaisusta. En siis sen yksityiskohtiin nyt mene. Mutta tärkeintä on se, että nyt saatiin aikaan ratkaisu jolla saamme turvattua hyvät palvelut koko maassa asuinpaikasta riippumatta. Nykyisinhän kuntakohtaiset erot mm. terveydenhoitopalveluissa ovat luvattoman suuret. Ja asuinpaikka voi jopa määrittää sitäkin kuinka hyvin palveluita saa, esimerkiksi lääkäriin pääsee tai saako lapset koulussa riittämiin tukitoimia silloin kun niitä tarvitaan.

Mutta niinkin se menee, että paras ratkaisu syntyy kunnissa ja siksi tämäkin uudistus etenee vahvasti kuntakärki edellä. Pakkoliitoksiin en itse usko, mutta hyvään yhteistyöhön sitäkin enemmän.

Eilen illalla Riihimäen Cocks nappasi seuraavan SM-kullan Hämeeseen ja vielä rantojen lajissa eli käsipallossa. Cocks lajissa Suomessa aivan omaa luokkaansa ja mestaruussarja ratkaisuun puhtaasti 3-0 otteluvoitoin. Lämpimät onnittelut siis cocksilaisille ja ensi kaudella taas huudetaan ja kannustetaan.

Nyt Helatorstain pariin. Ikkunasta kun juuri katson ulos niin hiirenkorvat koivussa jo tervehtivät. 

Kello 21.39. Mukava vapaapäivä takana, vaikka ei sään puolesta ihan eilisenkaltainen ollutkaan. Hieman verrä tihutteli muutaman kerran, mutta näillä lämmöillä se sai nurmet ja puutkin vihertämään. Eurooppa-päivän kunniaksi istutin Loppijärven rantaan tänään aivan uudenlaisen Senator-pylväsomenapuun. Viherrinki toi markkinoille muutaman tällaisen kapean omenapuulajikkeen ja itselleni valitsin tuon senaattorin. Taidan vielä Presidentinkin hakea 🙂 Mutta kannattaa tutustua näihin kapeisiin omenapuihin. Ovat satoisi ja kauniita.

Huomenna perjantaina sitten jatkamme. 

Kommentit