Aurinko armas kuivais satehen.

Blogi, perjantaina 10.05.2013

Aikalailla harmaassa säässä täällä Hämeessä herätty perjantaihin. Aurinko armasta siis odotettais kuivaamaan sadetta, mutta ainakaan vielä ei näy eikä kuulu. Mutta meille allergikoille tämä pieni yösade ainakin sopii hyvin ja heräilevälle luonnollekin.

Aamun Helsingin Sanomat on vuorostaan laittanut gallupissa järjestykseen meidän kokoomuksen tulevia puheenjohtajaehdokkaita kuin myös SDP:nkin. Meillä tilanne ei ole ajankohtainen. Jyrki Katainen on hoitanut tehtävänsä erinomaisesti ja hänenlaistaan tekijää ja menestystarinaa saa maamme puoluehistoriasta etsiä. Ensin vahva ohjelmatyö ja puolue uudelle uralle. Sitä tietä hallitukseen toiseksi suurimpana. Sitten kokoomuslainen presidentti maahan. Ja sitten suurimmaksi eduskuntavaalipuolueeksi ja pääministeriksi. Ja siinä matkalla monenlaisia muitakin ennätyksiä mm. suurimmista äänimääristä ja muusta. Kataisen valtakirja on vahva ja itse toivon, että hän jatkaa vielä 2015 vaalien jälkeenkin.

Hesarin listalla ykkösenä ylivoimaisesti Alexander Stubb Kataisen seuraajaksi. Ja hänen takanaan sitten tasaisempaa Vapaavuoren ja Orpon johdolla. Henna Virkkunen tulee olemaan myös vahvoilla niin halutessaan kuten myös Paula Risikkokin. Ja pitää muistaa, että valinnan tekee puolueemme jäsenistä puoluekokousedustajat aikanaan. Se on aivan eri asia kuin puhelinhaastattelu gallupissa. Ja hyvin voi pohtia sitäkin, että aikanaan kun paikka tulee avoimeksi niin löytyykö kisaan myös kokoomuksen oma juhasipilä? Yllättäjä ja uusi.

SDP:ssä puheenjohtajakisa on ajankohtaisempaa. Jutta Urpilainen ei ole saanut puoluettaan johtoonsa eikä ainakaan nousujohtoiselle kannatusuralle. Kovalla kannatuksella Urpilaisen paikkaa olisi ottamassa eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma joka saa SDP:n kannattajista peräti 29 prosentin kannatuksen. Ja Heinäluoman kirjassaankin kuvaama kisa näyttää jatkuvan sillä toiseksi suosituin on Erkki Tuomioja 21 prosentin kannatuksella. Kolmantena on nuoren polven haastaja Antti Lindtman, jota monet ovat jo olleet asettelemassa Urpilaisen haastajaksikin. Elkeet ovat sellaiset ja kisa voidaan nähdä jo ensi puoluekokouksessakin. Lindtman jättää kaikki muut SDP kannattajien mielissä kauas taakseen. Lähimmäksi pääsee Krista Kiuru, mutta hänenkin kannatuksensa vain puoluet Antti Lindtmanin luvuista. Mutta HS:n gallupista puuttuu kokonaan mm. Jukka Kärnä. Hän voi hyvinkin vielä nousta listalla kisaan mukaan ja herättelemään omia rivejä. Osaava ja aikaansaapa kaveri eduskunnassa ja pitkänlinjan tekijä työelämässäkin.

Mutta niin kuin hyvin muistamme keskustankin kisasta niin voittaja löytyi uudesta rivistä. Ja se ei siis tarkoita välttämättä nuorta vaan nimenomaan uutta. Sellainen saattaa löytyä muissakin puolueissa.

Kello 22.43 ja juuri Leijonat kuivasivat päivän satehen. Huikea matsi suurta ja mahtavaa Venäjää vastaan ja jälleen pieni ja sisukas Suomi oli parempi. Antti Raanta maalissa häikäisevä ja ykköskenttä kovassa tikissä ja muutkin alkavat päästä mitalivauhtiin. Tästä on hyvä jatkaa ja ei muuta kuin Maamme-laulu: ”Ei vettä, Raantaa rakkaamaan…”

Päivä mennyt aikalailla vauhdilla niin Lopella hieman kunnan asioiden parissa kuin Riihimäelläkin. Huomenna vapaapäivä ja taidan suunnata nauttimaan Minni Arposuon Dance Artin Kevätnäytöksestä Riihimäen Teatteriin. Olisikohan se sellainen hyvä lauantaipäivän hetki. On.

Kommentit