Euroopankomission päivä – Euroopan tulevaisuus on halutessamme hyvä, yhdessä.

Blogi, torstaina 13.09.2018

Tänään aikainen herätys Brysselissä ja aamun ensimmäinen palaveri EU:n talouden ja rahoituksen pääosaston Suomi, Unkari ja Slovenia -yksikön päällikön Outi Slotboomin kanssa.

Taloutemme on nyt Suomessa paljon paremmassa kunnossa kuin ainakaan kymmenen vuoteen. Komissio kantoi huolta aiemmin eläkeuudistuksesta ja nyt kun se on tehty niin isoja asioita tai huolia heillä on Suomen ongelmat päästä terveyspalveluiden piiriin. Suomessa siis ihan tosiasioihinkin nojaten tarvitaan sote-uudistus. Komissiolla meidän tapaan huoli myös Suomen varsin korkeasta rakennetyöttömyydestä. Tarvitaan myös lisää kannustimia työn vastaanottamiseen. Ja kolmantena isona huolena kotitalouksien velkaantuneisuus. Tärkeä siis saada voimaan positiivinen luottorekisteri, mitä itseasiassa olemme Kokoomuksen toimesta jo pitkään Suomeen ajaneet. Nyt tämä onneksi etenemässä.

Tämän jälkeen talousasioita esillä talouden hallinnan tukiyksikön päällikön Kajus Hagelstamin kanssa ja päivällä vielä Suomen EU-edustajan Marja Rislakin kanssa työlounas ja iltapäivällä sitten äärimmäisen mielenkiintoiset keskustelut meidän oman komissaarin Jyrki Kataisen kanssa.

Erinomaisen antoisa päivä ja todella paljon hyviä huomioita Euroopasta tänään ja tulevaisuudessa. Matka vahvisti sitä, että vain yhdessä Eurooppa pärjää.

Nyt paluulento Bryssel-Helsinki. Täältä tullaan!

Kommentit