EU-vaalipäivä lähestyy – Kokoomus nousi suurimmaksi puolueeksi

Blogi, tiistaina 21.05.2019

Aamun Helsingin Sanomat julkaisi tuoreimman gallupin ja se oli jälleen mieluista luettavaa. Kokoomus on siinä Suomen suurin puolue ja asetelmat siis näin mitä parhaimmat viikonlopun EU-vaaleihin.

Kokoomus ottaa EU-vaalien gallupissa ykköspaikan ainoana yli 20 prosentin kannatuksella. Perussuomalaisten kannatus on 16,3 prosenttia ja riittää kakkospaikkaan ja vielä eduskuntavaalit voittanut SDP on vajonnut eurovaalien kannatuksessakin reippaasti ja SDP kannattaa enää 15,5%.

Keskustan syöksy on vielä karumpi ja kepun kannatus on eurovaaleissa tämän gallupin mukaan enää 13,5 prosenttia ja vihreät hengittävät niskaan 13 prosentin kannatuksella. Vihreät olisi saamassa tällä kannatuksella myös kaksi euroedustajaa.

Hieno avaus uuteen päivään. Kokoomus palannut suurimmaksi puolueeksi ja eurovaalit ovat jo ovella. Nyt Helsinkiä kohden. Eduskunnassa katsotaan mitä Säätytalolla on saatu valmiiksi. Vaikeudet kuulemma suuria ja perustavanlaatuisia. Saa nähdä kuka antaa periksi ja kenelle. Onko kaikki myytävänä?

Kello 22.04 ja takaisin järven rannassa. Tänään juhlimme rakkaan Äitini 75-vuotispäivää ja kiitollinen saan kyllä olla vanhemmilleni kaikesta mitä olen saanut. Onnea vielä rakas äiti.

Kotimatkalla Helsingistä piipahdin vielä äänestämässä ja ajattelin, että hoidetaan homma tänään kun Kokoomus nousi myös takaisin gallupien kärkeen.

Eduskunnassa nyt siis hiljaista ja loppuviikon kaikki täysistunnot myös peruttu. Näyttää takkuavan Säätytalolla nyt oikein huolella. Alkaa usko loppua siihen, että sieltä voisi tulla mitään muuta kuin pihtisynnytyksellä pakolla väännetty eripurainen hallitusohjelma. Pahalta näyttää jo koko Suomen kannalta tämä homma.

 

Kommentit