#Etäporonpolku ja happihyppelyä menneisyyden jäljissä

Blogi, sunnuntaina 27.09.2020

Tänään vielä jatkoimme metallinpaljastimien kanssa. Olin varannut tämän syyskuun viimeisen viikonlopun perinteen mukaisesti Poronpolulle, mutta nyt kun korona senkin perinteen katkaisi niin tyhjä viikonloppu sujui mitä parhaiten menneisyyttä etsien. Eilenhän teimmekin kaveriporukalla historiaa tai siis paljastimme sitä, kun porukkamme löysi sekä vanhan putkikirveen ennen löytämättömästi kalmistosta ja myös 1500-luvun hopearahan. Tänään sitten pellot olivatkin hieman hiljaisempia. Muutamia musketinkuulia sentään löytyi ja pussillinen kolikoita 1700-luvulta 1900-luvulle ja kaikkea muuta, mitä nyt ihmiset ovat keksineet metsään jättää tai ovat taskuistaan sinne pudottaneet.

Samalla tuli sitten samoilta se #Etäporonpolku. Kun oikea Poronpolku jouduttiin perumaan niin Poronpolun väki haastoi kaikki etäporonpolkuilemaan. Oman Poronpolun sai siis tällä kertaa tehdä ihan missäpäin Suomea tahansa ja samalla myös somessa muistuttaa, että vuoden päästä syyskuun viimeisenä sunnuntaina on sitten taas sen aidon ja ainutlaatuisen Lopen Poronpolun aika. Sääkin oli tänään perinteisen upea Poronpolun sää ja taisimme piippareiden kanssa samoilla ainakin sen 20 kilometrin lenkin 🙂

Muutama mukava löytö tällekin päivälle. Tässä pellosta nousseita musketin kuulia…

… ja vanha hevosenvaljaiden koriste.

Ja kiva pieni hevosenkenkä. Näitä muuten peltomme pullollaan. Jos onni siis niiden löytämisestä kiinni niin siitä ei huomisen pitäisi jäädä kiinni.

Tämä Leijona-solki oli yksi päivän upeimmista. Olisiko 1800-lukua ja Venäjältä?

Nyt kello 16.50 ja taidan mennä pesemään nämä menneisyyden pölyt nyt pois. Illalla vielä Lopen Kokoomuksen valtuustoryhmän Teams-info ja huomenna sitten ennen kokousta vielä virallinen ryhmäkokous. Isoja asioita valtuuston listalla jälleen, kun huomenna valtuusto toivottavasti mm. laittaa eteenpäin uuden Lopen palloiluhallin rakentamishankkeen.

Kommentit