Esapekka Lappi ja Janne Ferm ovat Vuoden Autourheilijat 2014!

Blogi, sunnuntaina 11.01.2015

Eilinen ilta Jyväskylän Paviljongissa huipentui hetkeen kun julkistettiin päättyneen vuoden Vuoden Autourheilija! Kattaus oli ehdokkaissa jälleen todella kova aivan kansainvälisestikin ajatellen, mutta ei kuitenkaan ehkä aivan päivän selvä. Useammallekin ehdokkaalle olisi löytynyt hyvät perustelut niin kuin eilen jo täällä blogissanikin pohdin.

AKK-Motorsportin arvovaltainen hallitus päätti antaa arvokkaimman tunnustuksen rallin Euroopan mestaruuteen ajaneille Esapekka Lappille ja hänen kartanlukijalleen Janne Fermille. Upea kaksikko ja ehdottomasti sellainen josta tulemme vielä tämänkin jälkeen kuulemaan! Onnea siis Esapekalle ja Jannelle! Nostetaan sitten pytty seuraavan kerran ilmaan rallin maailmaanmestarina.

Mestareiden Illassa Tommi Mäkinen vastaanotti arvokkaimman ansiomitalin kun hänelle ojennettiin AKK-MotorsportinKultainen Suurmerkki nro 7. Viime vuonna vastaavan kunnianosoituksen sai Simo Lampinen ja näitä legendoja meillä riittää. Illan aikana muistettiin myös aktiiviuransa rallin MM-sarjassa päättäneitä  Mikko Hirvosta ja Jarmo Lehtistä ja jaettiin kaiken kaikkiin 300 erilaista palkintoa ja SM-mitalia. Hienoja hetkiä siis oli paljon ja tunteet monta kertaa pinnassa. Varsinkin silloin kun Tommi lavalle asteli ja täysi Paviljonki nousi taputtamaan seisaallaan mestarille kunniaa. Hienoja hetkiä.

Hienoa oli myös saada olla paikalla kun loppilainen Hanaa -lehden perustaja ja päätoimittaja, ystäväni, Kare Asp sai vastaanottaa Median erikoispalkinnon ja totta kai hieno hetki oli myös silloin kun jälleen yhden SM-kullan kaulaansa sai vaalipäällikköni Riku Bitter. Riku ajoi mestaruuteen autosuunnistuksessa.

Mutta onnea vielä kaikille palkituille ja kiitos mahtavista yhteisistä hetkistä moottoriurheilun parissa. Onneksi ei enää kauan menekään kun taas uusi kausi alkaa. Ralli ja rallisprinttiä alkuun ohjelmassa ja sitten tietenkin jännittämään miten Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas formuloissa pärjäävät. Sellainen fiilis, että tänä vuonna jälleen maailmanmestaruuttakin juhlitaan rallissa tai formuloissa. Katsotaan.

Mutta nyt aamu Jyväskylässä. Aamupalalle ja siitä Keski-Suomen päivä alkaa. Sitten Tampereelle ja illaksi kotiin.

Kello 22.17 ja kotona ilta. Matka siis tänään alkoi Jyväskylästä. Sitten sieltä eteenpäin ja siirryin Pirkanmaalle ja Tampereelle. Ja vielä päivän jatkoksi sitten Riihimäelle ja lopuksi Lopelle kotiin. Mukava päivä ja paljon tuttuja ja uusiakin tuttavuuksia. Maakuntakierrokset vain tässä työssä mukavia ja antoisia aina.

Illalla vielä kävimme perheen kanssa hieman nauttimassa talven riemuista. Luistin jäät hyvässä kunnossa ja hauskaahan siellä oli pikkuisessa viimassakin. Ja lapsille lämpimät mummulan kaakaot sen jälkeen niin eihän sitä paljon parempaa päivää voi toivoa.

Huomenna suuntaan kierrokselle sitten Hämeessä. Lukiokiertue jatkuu nyt Janakkalassa. Aamusta ensin abeja tapaamaan Turenkiin ja iltapäivällä sitten Tervakoskelle. Vielä muutamia päiviä vapaana jos jollekin lukiolle vielä tämän kierroksen juttua haluatte. Laittakaapa nopeasti viestiä tulemaan niin sovitellaan vielä ennen lukuloman alkua niin, että abitkin mukaan pääsevät.

Liikuttavia kuvia tänään Pariisista ja muualtakin Ranskasta. Minusta hienoa, että yhteinen rintama on vahva. Meidän pitää yhdessä uskoa vapauteen ja turvallisuuteen. Periksi ei saa antaa tällaisessäkään tilanteessa vaan pitää etsiä yhdessä kaikkien kanssa tietä yhteiseloon. Sananvapaus ja mielipiteenvapaus ovat tässä tärkeitä meille kaikille ja myös vapaus uskoa tai olla uskomatta. Erilaisia olemme, mutta meidän pitää olla samanarvoisia. Kaikkien.

Kommentit