Erot hieman tasoittuneet Kokoomus jatkaa suurimpana puolueena

Uutiset, perjantaina 07.09.2007

Taloustutkimuksen Ylen Uutiselle tekemä puolueiden kannatustutkimus paljastaa, että eduskuntavaalien voittaja kokoomus jatkaa elo-syyskuussakin maan suurimpana puolueena. Tuoreimman tutkimuksen mukaan kokoomusta kannattaa 23,2%, keskustaa 22,7% ja SDP:tä 21,6%. Kannatuserot mahtuvat mittauksen virhemarginaaliin, joka on puolitoista prosenttiyksikköä suuntaansa.

Eduskuntavaalitulokseen verrattuna kokoomuksen suosio on edelleen 0,9 prosenttia vaalitulosta korkeammala ja myös SDP on pystynyt hiukan parantamaan asemiaan vaaleista. Sen sijaan keskustan kannatus on yhä eduskuntavaalitulosta heikompi (-0,4).

Vihreiden kannatus on nyt 9,4 prosenttia eli tilanne on pysynyt vakaana, mutta sen sijaan Vasemmistoliiton alamäki jatkuu edelleen. Nyt Vasemmistoliittoa kannattaa enää 8,1 prosenttia suomalaisista mikä on 0,7 prosenttiyksikköä eduskuntavaaleja vähemmän aj 0,4 prosenttia vähemmän kuin kuukautta aiemmin. Pikkupuolueet Kristillisdemokraatit, RKP ja Perussuomalaiset ovat kannatukseltaan tasoissa.

Taloustutkimus Oy haastatteli tutkimusta varten peräti 3 899 henkilöä 14.8-5.9.2007 välisenä aikana.

Kommentit