Asematapahtuma keräsi tuhansia ihmisiä Riihimäelle Riihimäen synnystä 150 vuotta

Uutiset, sunnuntaina 09.09.2007

Perinteinen Riihimäen Asematapahtuma keräsi tänä vuonna loistavassa syyssäässä Riihimäelle tuhansia ihmisiä. Asemanalueen markkinatapahtuman lisäksi väkeä riitti myös höyryjunan kyytiin ja tällä kertaa erityisesti myös 150-vuotista taivaltaan juhlineeseen Rautatienpuistoon. Hämäläiset kansanedustajat olivat myös paikalla ja kaikki puolueet SDP:tä lukuunottamatta olivat mukana. Riihimäen kokoomuksen teltalla riitti kuhinaan koko päivän ja 400 kaasupalloa meni hetkessä jakoon. Markkinahumun lisäksi kokoomuslaiset jatkoivat samalla myös Korva -kiertuettaan ja kuuntelivat kaupunkilaisten toiveita ensi vuoden kunnallisvaaleja silmällä pitäen.

– Palaute oli teltalla erittäin hyvää ja väkeä riitti. Graniitilta alkanut kunnallisvaalikampanjamme jatkui nytkin ja tälläkin kertaa ehdokkuus kokoomuksen listalla tulevissa kunnallisvaaleissa kiinnosti useampaa teltalla pysähtänyttä, kertoi Riihimäen kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Riku Bitter ja kertoi, että samalla myös valmisteltavaan kunnallisvaaliohjelmaan saatiin hyviä vinkkejä.

Riihimäen kokoomuslaiset olivat kutsuneet paikalle myös seutukunnalta eduskuntaan nousseen Timo Heinosen ja myös tuoreen kansanedustajan ympärillä riitti väkeä.

– Itse pidän näistä tapahtumista ja minusta nämä voittavat monta kertaa erilaiset paneelitilaisuudet ja vastaavat. Tänäänkin sain monen ihmisen kanssa puhua kahden ajankohtaisista asioista ja myös muutamia asioita sain selvitettäväkseni, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen.

Asemalaiturin korotusta kiirehdittävä

Hyvinkää-Riihimäen talosalueen kansanedustajat oli kutsuttu myös tapahtuman päälavalle Miki Walleniuksen haastateltavaksi. Päivi Räsänen (kd), Risto Autio (kesk.) ja Timo Heinonen (kok.) kertoivat sopuisasti lavalle yhteisistä tavoitteestaan mm. Riihimäen asemanseudun kehittymisen jatkon turvaamiseksi.

– Olemme ottaneet Päivin ja Riston kanssa nyt yhteiseksi hankkeeksemme yhdessä tuupata eteenpäin Riihimäen Aseman asemalaiturien korottamista niin, että aseman esteettömyys lastenrattaiden, pyörätuolien tai vain hieman huonommin nousevien jalkojen kanssa toteutuisi, kertoi Heinonen tilaisuuden jälkeen ja oli tyytyväinen, että asemahanke on saanut tukea myös Hämeen muiltakin kansanedustajilta.

Kansanedustajien tavoitteena on kiirehtiä asemapihan remonttia niin, että se voitaisiin toteuttaa vaiheittain asemalaituri edellä. Pitkän aikavälin tavoitteena on saada pääradalle toinen raidepari turvaamaan yhteyksiä tulevaisuudessakin.

– Toisen raideparin saaminen on muutaman vuosikymmen hanke, mutta asemapiha ja asemalaiturit pitää päivittä nopeammin, totesi Heinonen ja kertoi, että kansanedustajat tulevat toimimaan asian kanssa jo tulevana syksynä.

Rautatienpuiston syntyminen alkusysäys Riihimäen kaupungille

Asematapahtumapäivä huipentui iltapäivällä aseman läheisyydessä olevassa Rautatienpuistossa, missä juhlittiin alueen 150-vuotista historiaa. Vuonna 1887 ryhdyttiin nimittäin rakentamaan rautatietä Helsingistä Hämeenlinnaan ja samaan aikaan Rautatienpuisto sai ensimmäiset rakennuksensa. Kuluvaa vuotta voidaan hyvin pitää myös Riihimäen laupungin 150-vuotisjuhlana. Öllerinkadun varren Rautatieläisten Soittokunnan talon pihamaalle kerääntyi suuri määrä kaupunkilaisia juhlimaan kotikaupunkinsa alkusykäystä.

-Hieman pääsimme aloittamaan myöhässä ja myöhässä juhla eteneekin, totesi tilaisuuden juontajana toiminut Hannu Nokkala ja jatkoi sarkastisesti, että pieni myöhästyminen sopii rautatietapahtumaan viimeaikaisten junien myöhästelyn hengessä.

Rautatiepuiston juhlassa esiintyivät luonnollisesti Riihimäen Rautatieläisten soittokunta ja alueella syntynyt Maantie Ritarit -kuoro. Alueen historiasta juhlaväelle kertoivat omissa puheenvuoroissaan Riihimäen Rautatiepuiston asukasyhdistys RAPU:n puheenjohtaja Aaro Yrjö-Koskinen, joka luki tilaisuudessa myös sairastumisen takia poisjääneen lehtori Kalevi Penttilän juhlapuheen sekä kaupungin tervehdyksen tuonut Eija Aittola sekä VR-Osakeyhtiön puheenvuoron käyttänyt Rauli Hirviniemi. Myös Suomen Rautatiemuseo onnitteli juhlivaa Rautatienpuistoa ja sen uudelleen kukoistukseen palauttaneita kaupunkilaisia ja juhla tilaisuus alkoi Riihimäen marsilla ja päättyi Hämäläisten lauluun.

Kommentit