”Erkki Liikasenkin nimi kahvipöydissä” Sauli Niinistö ykkönen seuraavaksi presidentiksi

Uutiset, torstaina 21.06.2007

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö on ylivoimainen suosikki maamme seuravaaksi presidentiksi. Jos vaalit pidettäisiin nyt Niinistö saisi ensimmäisen kierroksen äänistä peräti 32 prosenttia. Tulokset ilmenevät Ilta-Sanomien teettämästä mielipidekyselystä.

– Luonnollisesti toivon ja uskon, että Niinistö on ehdokkaana seuraavissakin vaaleissa. Hänen suosionsa on vahva ja Niinistö on osoittanut kyvykkyytensä monessa paikassa, totesi kansanedustaja Timo Heinonen.

Suomen Gallupin tekemässä kyselyssä Sauli Niinistöä kannatti seuraavaksi presidentiksi 32 prosenttia suomalaisista. Taakse jäivät selvin luvuin niin pääministeri Matti Vanhanen ja vielä selvemmin kaikki vasemmiston ehdokkaskanditaatit. Vanhasen kannatus on 26 prosenttia.

– Erityisesti tutkimuksessa lämmittää se, että Niinistöllä on vahva kannatus yli puoluerajojen. Hän on ainoa ehdokas tässä kyselyssä, joka pystyy kokoamaan runsaasti ääniä yli puoluerajojen. Jopa 15 prosenttia demareistakin on Niinistön takana.

Demarien alamäki jatkuu

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ei enää voi asettua ehdokkaaksi seuraavissa presidentinvaaleissa ja näin puolue ei saa viime vaalien tapaista etumatkaa múihin. Halosen poissaolo näkyykin totuttuna SDP:n alamäkenä myös näin ollen presidenttipelissä. Vahvimpana demariehdokkaana pidetty Erkki Tuomioja saisi presidentinvaaleissa ainoastaan 9 prosentin kannatuksen.

– Esillä on ollut myös Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen nimi. Huhut kertovat, että Liikanen valmistelee jo kampanjaansa ja sen rahoitusta. Toki monelaisia taroinoita on liikkeellä muutenkin, mutta itse voisin tähän jopa uskoakin, kertoi Heinonen ja totesi, että toinen varteenotettava demariehdokas voisi olla korkeaa arvostusta nauttiva Paavo Lipponen.

Kesäkuun alkupuoliskolla kahdessa eri vaiheessa tehdyssä kyselyssä Vihreiden Heidi Hautalaa äänestäisi 7 prosenttia ja perussuomalaisten Timo Soinia 6 prosenttia.

Kommentit