Ensimmäistä kertaa raveissa -illan isäntänä.

Blogi, torstaina 17.07.2014

Tänään illalla vietettiin Riihimäen Kesäravien yhteydessä uutta Hippoksen kampanjailtaa. Mukaan oli houkuteltu kutsumaan kolme ravien ensikertalaista ja minulla oli ilo toimia ensikertalaisten ravi-isäntänä. Alunperin mukaan piti tulla viitisenkymmentä lajiintutustujaa, mutta lopulta mukana olikin lähes sata ekakertalaista. Ja hauska oli huomata miten hyvän fiiliksellä väki oli liikkeellä ja kiinnostuneina upeasta lajista. Jaoimme väen Riihimäen Raviseuran puheenjohtajan Jori Hovin johdolla kahteen ryhmään ja toiset lähtivät kanssani varikkoalueelle ja toiset jäivät Toto-kouluun. 

Varikolla pääsimme tutustumaan hevosten ja ohjastajien valmistautumiseen illan kilpailulähtöihin. Pääkohteeksi olimme sopineet Jari Nylundin paikan ja väki saikin mitä parhaimman perehdytyksen siihen mitä ravipäivä pitää hevoselle sisällä. Kolme Hevosta -tallilta oli mukana Riihimäen ravi-illassa niin lämminverinen Capri kuin suomenhevonen Hurja-Erokin. Ja itse lähdössä Eero näyttikin vieraille parastaan. Upea juoksu takamatkalta voittoon ja samalla Riihimäen Raviradalle uusi rataennätys. Taisi aika moni pelata siinä ensimmäisessä Toto-lapussakin Hurja-Eroa ja napata näin heti kokemuksen seuraksi myös rahhaakin.

Väkeä oli tänään muutenkin todella paljon paikalla. Kesäraveihin kun vain tämä kesäkeli ja hellekin kuuluu ja sitä tämä ilta myös tarjosi erinomaisten ravilähtöjen lisäksi. Ja mukava oli huomata, että myös pelivaihtoa tuli mukavasti. Se on nimittäin elinehto sille, että näitä raveja saadaan jatkossakin järjestettyä. Provikat tulevat suoraan järjestävälle radalle ja myös koko Toto-tuotto käytetään hevosalan kehittämiseen. Ja nyt valitettavasti tänä vuonna pelivaihdot olleet kokonaisuudessaan alkuvuonna noin 10 prosenttia laskussa ja se näkyy suoraan koko hommassa. Trendi pitää saada kääntymään mahdollisimman pian ja siksi tänäänkin esittelimme hienoa lajia ensikertalaisillekin. Uskoisin, että aika moni innostui ja ekakerta ei jää vikakerraksi 🙂

Riihimäellä vielä kesäraveja on luvassa tänäkin suvena lisää. Tulkaahan ihmeessä mukaan nauttimaan hauskasta hommasta vaikkapa koko perheen voimalla. Ja vaikka näitä ensikertalaisraveja ei nyt enää tälle kesälle Riihimäellä olekaan luvassa niin voin hyvin lähteä oppaaksi muulloinkin. Kysykää siis rohkeasti vain avuksi ja mukaan. Ja pelaaminenkin hauskempaa yhdessä.

Kesäravit ovat hyvässä nostessa yleisen Toto-pelaamisen laskusta huolimatta. Ja hyvässä nosteessa myös ravien suurtapahtumat joista seuraavaksi tulevana viikonloppuna Sant Michel -ravit Mikkelissä. Lopen Hurja-Erokin siellä jälleen tositoimissa ja antamassa vielä lisänäyttöjä kohti Porin Kuninkuusraveja. Näissä suurtapahtumissa Kesäravien tapaan aivan ainutlaatuinen tunnelma. Kannattaa ehdottomasti joskus lähteä mukaan niihinkin. Ja toivottavasti saamme uusia kävijöitä ja pelaajia myös niihin aivan tavallisiin arkiviikkojen raveihin läpivuoden – sillä sieltä sitä paikkoa alkuvuoden miinukselle pitää hakea. 

Hauska lomapäivä siis sai tänään tällaisen päätöksen. Ajattelin, että avaan tälle tänne blogiini ihan omankin sivun kun aamulla hieman innostuin yrittäjyydestä vakavamminkin kirjoittamaan. Tuo kirjoitus siis täällä blogissani tämän alla. Ja mahtuihan hauskaa kesäpäivään myös ratsujakin. Tällä kertaa hevosenselkään vein pienen lapseni. Ja olipahan isä ylpeä kun nelivuotias vetäisi jo niin hyvällä ohjasotteella ja istunnalla elämänsä ensimmäiset ravit. Hevospoika.

Huomenna kesä jatkuu ja näyttää siltä, että hellekin palaa entistä kuumempana. Ja sehän sopii meille. Nautitaan.

Kommentit