En tavoittele Kokoomuksen varapuheenjohtajan paikkaa – Annan nyt kaiken aikani Petteri Orpon puheenjohtajakampanjalle

Blogi, perjantaina 13.05.2016

On aika kertoa ratkaisuni. Se kypsyi itseasiassa jo hyvin pitkälle talvella ja vahvistui lopullisesti kun Petteri Orpo ilmoitti olevansa käytettävissä Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Jo edellisen puheenjohtajakisan alla keskustelin Petterin mahdollisuudesta lähteä mukaan tavoittelemaan puolueemme ykköspaikkaa. Silloin Petteri ei perhesyiden takia haasteeseemme vastannut myöntävästi, mutta nyt vastaus on ollut KYLLÄ ja se tarkoittaa sitä, että itse sanon ei varapuheenjohtajakisalle. Lupasin Petterille jo talvella, että olen valmis antamaan kaiken tarmoni ja aikani hänen puheenjohtajakampanjalleen jos hän vain on tehtävään käytettävissä. Nyt kun hän on niin on lupausten lunastamisen aika.

140624213522_0

Petterin kanssa nostimme ohraisen maljan kun hän nousi ensimmäistä kertaa ministeriksi viime vaalikaudella.

En siis tavoittele itse Kokoomuksen puoluejohdon paikkoja Lappeenrannan puoluekokouksessa kesäkuussa. Haluan kiittää kymmenistä ja kymmenistä viesteistänne ja puhelinsoitoista ja kannustuksesta lähteä mukaan kisaan. Jokainen niistä on lämmittänyt mieltä ja erityisesti se, että yhteydenottoja on tullut ympäri Suomen kaikista eri piireistämme ja niin kokoomusnuorista kuin kokoomusnaistenkin riveistä. Nöyränä kiitän tuestanne ja kiitoksistanne tekemääni työtäni kohtaan. Sitä työtä lupaan jatkaa nytkin ja tehdä sen joka päivä niin hyvin, että olen teidän jokaisen luottamuksen arvoinen huomennakin.

Toivon, että ymmärrätte ratkaisuni ja toivon, että lähdette mukaan tekemään uutta kokoomusta. Me tarvitsemme Kokoomuksen missä jokainen on tärkeä ja jokainen pääsee tekemään ja osallistumaan. Meidän tulee palauttaa kokoomukseen Taru Tujusen puoluesihteeriajan yhdessätekemisen meininki ja Jyrki Kataisen puheenjohtajakauden rohkeus ja päättäväisyys. Ei kuitenkaan tavoitella mennyttä vaan tehdään yhdessä kokoomuslaista tulevaisuutta.

Kokoomus ansaitsee siis parempaa!

Kello 15.13 ja kotona Lopella. Eduskunnassa tänään Nato-selvityksen läpikäyntiä ja valtion talouden raameja tuleville vuosille. Vielä täysistunnossa sitten kollegani Pauli Kiurun lakialoite missä esitetään tapon ns. vanhentumisajan tai syyttämisajasta luopumista. Idea siis se, että myös tappo olisi kuin murha eli se ei vanhenisi rikoksena koskaan. Samalla nostin keskustelussa esille lakialoitteeni missä esitän samaa myös lapsen törkeiden seksuaalisten hyväksikäyttöjen kohdalle. Myös näissä tapauksissa pitäisi olla mahdollisuus nostaa syyte myös myöhemmin. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttöhän on kuin murha mistä jää henkiin.

Nyt hetki aikaa kotona ja illalla vielä Hämeenlinnaan ja itseasiassa yöksi sitten vielä Helsinkiin. Aamulla aikainen laiva Viroon ja Tallinnaan. Taas siis mennään.

Iso kiitos vielä viesteistä ja kannustuksesta liittyen tuohon aamuiseen ilmoitukseeni. Olen pahoillani, että teistä monelle jouduin tuottamaan pettymyksen sanomalla ei, mutta olen varma, että tässä tilanteessa ratkaisuni oli oikea ja tärkeintä nyt saada kokoomus takaisin yhtenäiseksi joukkueeksi ja päätöksenteon tielle selvällä päämäärällä ja tavoitteella.

 

Kommentit