Elinasta äänikuningatar ja Juhanasta pormestari? – ”Mielestäni Juhana Vartiainen olisi loistava ehdokas pormestariksi”

Blogi, maanantaina 01.03.2021

Viikonloppuna osa jo ehti ilakoimaan, että nyt on Kokoomuksella vaikeaa. Taisi hymy lopulta hyytyä, kun tilanteen kaikki palaset loksahtelivat paikalleen. Sunnuntaina ensin Elina Lepomäki kertoi asettuvansa syntymäkaupungissaan Helsingissä kuntavaaliehdokkaaksi ja illalla kansanedustaja Juha Vartiainen kertoi pormestariehdokkuussuunnitelmistaan. Upeiden uutisten sunnuntai ja Helsingin Kokoomus uuteen viikkoon näin vahvempana kuin helmikuun sai elää.

Elina Lepomäki kertoi viikonloppuna asettuvansa kuntavaaleissa lapsuuden kotikaupunkinsa, maamme pääkaupungin, Helsingin ehdokkaaksi.

Elina Lepomäki on yksi tämän päivän politiikan valovoimaisimpia henkilöitä. Hänen osaamisensa, näkemyksellisyytensä ja rohkeutensa hakee vertojaan. Talousosaamisessa Elina on politiikan ykkösiä, jos ei jopa ykkönen, mutta myös kokenut ja monessa koeteltu valtakunnantason poliitikko. Uskon, että Elina tulee olemaan Helsingin kuntavaalien äänikuningatarkisassa aivan ykköstaistelussa mukana. Ja on hienoa, että hän haluaa antaa osaamisensa ja aikaansa myös syntymäkaupunkinsa, mutta myös meidän kaikkien yhteisen pääkaupungin kehittämiseen.

Ja sitten tämä pormestariehdokasjuttu. Juhana Vartiaista kisaan houkuteltiin jo aiemminkin ja nyt näyttää siltä, että hänet myös kisaan saamme. Elinan tapaan Juhana on talousosaamisessaaan politiikan ykkösketjua, mutta myös vahva osaaja ja tekijä tulevaisuusajattelussa. Katse ei siis ole vain tässä hetkessä eikä koskaan ainakaan menneisyydessä, vaan ennen muuta tulevaisuudessa.

Juhana Vartiainen totesi 28.2.2021 illalla HS:ssä, että…

”Pohdin uteliaasti ja myönteisesti mahdollista pormestariehdokkuutta”

Juhana perusteli myös ehdokkuuttaan toteamalla varsin hyvin, että ”Pelkään, että jos kokoomus ei saa pidetyksi vahvoja asemiaan, taloutta hoidetaan huonosti ja verot nousevat kohtuuttomasti.”

Hesarin koko haastattelu Juhana Vartiaisesta oli todellakin lukukamaa eli kurkatkaapa se täältä.

Kansanedustaja Juhana Vartiainen lähtenee tavoittelemaan Kokoomuksen kärkiehdokkaana Helsingin pormestarin paikkaa.

Erinomainen viikonloppu siis pääkaupunkimme näkökulmasta ja uskompa hyvinkin, että hyvällä ja monipuolisella ehdokaslistalla ja Elinan ja Juhanan buustauksella Kokoomus tulee ykköspaikkansa Helsingissä säilyttämään ja myös pormestarin tärkeän paikan. Kisa pormestarin paikasta tullaan siis käymään joka tapauksessa Kokoomuksen ja Vihreiden välillä ja helsinkiläiset joutuvat tai saavat äänestäessään päättää haluavatko pääkaupunkimme johtoon Anni Sinnemäen tai Juhana Vartiaisen. Pääkaupunki tulevaisuus on siis kaupunkilaisten hyppysissä.

Elina totesi eilen pääkaupungin lehdessä, että ”hän ei tavoittele pormestarin tehtävää, mutta sanoo, että Juhana Vartiainen olisi kokoomukselle sopiva ehdokas”.

”Mielestäni Juhana Vartiainen olisi loistava ehdokas pormestariksi”

Uusi viikko siis käyntiin hyvissä kokoomustunnelmissa. Uusia ehdokkaita saatu myös hyvin eri puolelle maatamme. Nyt kello 13.40 ja lounastauon jälkeen takaisin kotikonttorissa. Päivällä hyvä puolentoista tunnin palaveri Riihimäen ja Lopen elinvoiman parissa ja myös kunnanjohtajamme kanssa hieman samojen aiheiden parissa.

Nyt vielä hieman töitä ja sitten illalla Lopen kunnanvaltuuston kokouksen pariin. Lyhyt lista ja myös viimeinen kunnanvaltuusto ennen kuntavaaleja. Jos ei demarit ja kepu niitä nyt sitten kuitenkin lähde siirtämään? Se muuten sataisi 110 prosenttisesti perussuomalaisten laariin. PS on kertonut, että vaaleja ei tule siirtää ja jos nyt kehnolla kannatuksella taapertavat puolueet jyräisivät heidät ja siirtäisivät vaaleja koronan verukkeella, niin vaalien peloltahan se enemmän näyttäisi kuin koronan.

 

Kommentit