Ei vettä, Raantaa rakkaampaa.

Blogi, maanantaina 06.05.2013

Yksi kevään odotettu juttu on aina jääkiekon MM-kisat. Ensimmäistä mestaruutta saimme odottaa pitkään ja vuoden 1995 jälkeen toistakin. Mutta pää on auki ja nyt vain taivas rajana. Itse olen aina uskonut siihen, että nuori ja nälkäinen joukkue on parempi kuin menestyksellä ja voitoilla tyydytetty legendalauma. Näin se vaan usein on ja jotain samaa on ollut kummassakin Maailmanmestaruuteenkin yltäneessä joukkueessamme. Ja mestaruuden jälkeen sieltä on sitten noussut ne uudet maailmanluokan tähdet.

Nyt takana jo kaksi ensimmäistä matsia Ruotsin ja Suomen yhdessä isännöimistä kisoista. Slovakia-voitto osoitti, että tämä joukkue voi mennä pitkälle ja Antti Raanta osoitti debyyttimatsissaan pelaamalla nolla-pelinsä olevansa lukko kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaankin. Antti Raanta tulee torjumaan itsensä vielä ensi kaudeksi NHL:ään, mutta sitä ennen joukkueen tehtävä on sykähdyttää meitä vielä monen matsin ajan.

Ja mehän nousemme ylös ja kajautamme jälleen… ”Ei vettä, Rantaan rakkaampaa”.

Tänään illalla matsit jatkuvat Ranskaa vastaan, mutta sitä ennen päivä kotikunnan valtuustostrategian parissa ja illalla vielä valtuustonkin kokous.

….

Kello 20.43 ja hieno kuntapäivä takana. Aamulla piipahdin nopeasti Loppijärven rannalla. Sieltä hieman virtaa pitkään kuntapäivää mikä alkoi ensi valtuuston strategiapalaverilla. Olen todella tyytyväinen, että hyvä ja iloinen yhdessä tekemisen meininki on jälleen palannut valtuustoomme. Tänänäkin erinomaisella tavalla saimme tehtyä strategiaa yhdessä eteenpäin ja paljon erilaisia kommentteja ja ideoita ja yksimielisyys oikeastaan kaikesta lopulta pohdinnan ja avoimen keskustelun jälkeen. Se on sellainen arvo jota ei voi riittämiin kiittää ja kehua. Valtuustoryhmät ovat aktiivisia ja toimivat hyvin ja yhteistyö koko valtuuston kanssa on jälleen sellaista mitä minä haluankin. Katsotaan yhdessä yhteisen kotikunnan parasta ja etsitään parhaita ratkaisuja huomisen eduksi.

Sama hyvä henki näkyi myös illan valtuustossa. Lista oli todella lyhyt ja muutamassa minuutissa se loppuun vietiin. Jos asioita ei olisi ollut pakko saada nyt päätettyä olisi nämä voinut hyvin liittää kesäkuunkin kokoukseen. Mutta mm. Terveyskeskus kuntayhtymä tarvitsi meiltäkin päätöksen tilintarkastajayhteisöstä ja se piti tehdä. Ja samalla sitten saimme vahvistettua myös Rauhalan alueen asemaakavan Joentaakse ja sinne myös pari uutta tonttia. 

Kokouksen jälkeen otimme vielä kunnanjohtajan ja talousjohtajan kanssa vastaan tilintarkastuskertomuksen viime vuodelta. Olikin hieno saada nyt valtuuston puheenjohtajana vastaanottaa viime kauden tarkastuskertomut. Viime vuonna kun vielä toimin hallituksen johdossa oman kaksivuotiskauteni jälkimmäisen vuoden. Tänään tarkastuskertomus oli mukava ottaa vastaan kun kiitosta tuli siitä, että talous laitettiin tasapainoon ja velkamäärä väheni. Sellaista ei monessa kunnassa viime vuosina ole tehty. Meillä se tehtiin kovalla työllä ja ennen muuta hyvällä yhteistyöllä kunnan johtavien virkamiesten ja kunnan työntekijöiden kanssa. Ja isossa roolissa oli myös meidän työhönsä sitoutunut yksituumainen kunnanhallitus ja muutkin luottamuselimet.

Nyt yksi tärkein tehtävä uudella kunnanhallituksella onkin pitää talous myötä tuulessa myös alkaneet neljä vuotta. Se on itseasiassa koko kuntamme tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Ja nyt näyttää siltä, että tälle työlle on myös laaja ja yhtenäinen tuki valtuustostakin. Ja niin pitää ollakin.

Nyt jääkiekon pariin. Ja huomenna sitten tynkä eduskuntaviikko alkaa puolustusvaliokunnan kokouksella.

Kommentit