Ei tullut pitkäperjantain ja ensimmäisen pääsiäispäivän jälkeen ensimmäistä Bottaksen päivää

Blogi, sunnuntaina 16.04.2017

Peräti yhdeksän vuotta ehti mennä ilman suomalaista F1-paalupaikkakuskia jos ei Nico Rosbergin paaluja mukaan lasketa. Minä muuten lasken. Mutta siis tuolla toisella tavalla laskettuna edellinen suomalainen paalumies oli Heikki Kovalainen. Silverstonen vuoden  2008 kisan jälkeen ehti siis 168 kisaviikonloppua ilman suomalaista paalupaikkamiestä, mutta tänä viikonloppuna Valtteri Bottas liittyi sinivalkoisten ykkösruudun miesten joukkoon.

Itseasiassa myös kaikki suomalaiset paalulle ajaneet F1-kuljettajat ovat myös voittaneet jossain vaiheessa uraansa sitten myös itse kilpailun. Paalulle siis ennen Valea ovat ajaneet suomalaisista Nico Rosbergin lisäksi Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen ja he kaikki myös ovat suihkuttaneet shampanja korkeimmalla korokkeella. Sitä odotin jo tänään nastolalaiselta, mutta hyvän startin jälkeen ei ajo mennyt niin että tiimikaveri Lewis Hamilton olisi pysynyt takana.

Maalissa järjestyksessä Vettel, Hamilton, Bottas ja Räikkönen. Ferrari pilasi umpisurkealla taktiikalla jälleen Kimin kisan, mutta onneksi Vettelin taktiikka toimi ja upea kauden avaus saa jatkoa.

Neljästä edellistä Bahrainin kisasta kolme voitettiin kakkosruudusta. Eikä nytkään voittoon paalulta vaan Vettel ykköseksi kolmosruudusta. Anteeksi. Olen intohimoinen tässä motorsportissa ja sen seuraamisessa 🙂

Itse olen saanut seurata Valtterin uraa Motorforumin toimittajana jo pikkupojasta lähtien ja olen varma että se voitto ja toivottavasti myös maailmanmestaruuskin sieltä vielä tulee.

Minullakin tänään ajopäivä 🙂 Aamupäivästä aikaisin kotimatkalle Tahkolta. Kiitos Nilsiä, Tahkovuori ja Vanajanlinnan Maarit, Pekka ja Mika hienosta pääsiäisestä. Nautimme. Kuopion Puijonsarven kautta Mikkeliin ja sieltä kotiin formuloiden kotikatsomoon.

….

Muistoissa Jarmo.

Tässä Jarmo Lopen Yrittäjäjuhlassa viime syksynä vastaanottamassa Vuoden Yrittäjän palkintoa. Sekin ura sai yllättävän lopun ja liian aikaisin.

Tänään myös yllättävä suru-uutinen. Kaveri, ystävä ja pitkänlinjan loppilainen yrittäjä Jarmo Uotila oli menehtynyt iltapäivällä äkilliseen kohtaukseen. Järkyttävä uutinen ja koskettaa upean Läyliäisten Nesteen kautta myös melkein kaikkia loppilaisia. Surullinen päivä ja muistot elävät. Monet kerrat sain Jarmon kanssa turista vaikka mistä niin Lopesta, Läykästä, yrittäjyydestä, mun poliittisesta urasta ja sen auttamisesta ja tuesta, laskuvarjohyppäämisestä ja vaikka mistä. Hieno mies ja liian aikaisin. Koskaan emme tiedä koska lähtövuoromme on ja siksi elettäköön niin kuin tämä olisi se viimeinen päivä. Voi ollakin.

Kommentit