”Ei se ministeri ollutkaan iso ja pelottava” – Ministeri Petteri Orpo vihki Läyliäisten Koulun ja esiopetustalon käyttöön

Blogi, torstaina 16.11.2017

Tänään Lopella oli hieno juhla, kun uusi Läyliäisten esiopetustalo ja koulun laajennus vihittiin käyttöön. Koulun vihki valtiovarainministeri Petteri Orpo ja vaikka paikalle olikin kutsuttu ihka oikea ministeri niin koulu oli tehnyt hienon lastennäköisen ja lapsille suunnatun juhlan. Myös ministeri piti kivan puheen muistellen omia kouluaikojaan miten hänellä oli ensin kaksi vuotta opettajana oma täti, sitten kaksi seuraavaa vuotta oma äiti ja sitten kaksi vuotta oma isä. Tämän jälkeen kuulemma pääsi yläasteelle.

Ministeri Orpo kiitti kuntaamme hienosta koulusta ja työstä varhaiskasvatus- ja kouluasioiden parissa. Itse sain pitää juhlassa pienen puheen kuntamme puolesta ja kiitin mm. kolmea Läyliäisten seudun valtuutettua Antti Mikkolaa, Antti Salmista ja Janne Katajaa hankkeen vahvasta eteenpäin viemisestä aikanaan kun rakentamisesta päätimme. Ja muistutin myös siitä, että tämäkin koulu on rakennettu oppilaiden vanhempien rahoilla ja siksikin sitä pitää käsitellä hyvin ja pitää mitä parhainta huolta omasta koulusta.

Juhlassa myös hienoa koululaisten ohjelmaa ja totta kai juhlakahvitkin. Lisäksi ministeri tutustui vielä esiopetuksen ja koulun toimintaan uusissa tiloissa ja oli kyllä näkemäänsä enemmän kuin tyytyväinen.

Eskarilaiset olivat jännittäneet sitä ”ihan oikeaa ministeriä” ja miettineet, että kuinka ”iso ja pelottava” se onkaan. Ei ollutkaan vaan ihan tavallinen Pekan isähän se oli ja luki vielä samaa Risto Räppääjääkin. ❤️

Lopelta sitten puolustusvaliokunnan kokoukseen ja sitten päivällä vieraanani isoryhmä Hämeen Omakotiyhdistyksen väkeä ja heidän kanssa esillä niin Hämeen valtionteiden huono kunto, asumisen hinta, omakotiasujien talkkaripalvelut ja myös maaseudun julkinenliikenne ja sote-palvelutkin. Nyt jo näyttää hyvin siltä, että yksityisiä lääkäriasemia tulee myös maaseutukuntiin kun julkinen puoli on ne tyhjiksi lääkäreistä jättänyt. Kotikuntaanikin nyt suunnitteilla jo myös toinenkin lääkäriasema aiemmin täällä kertomani lisäksi. Hienoa ja toivottavasti pian saavat ovet auki ja lääkärit takaisin Lopelle ja maaseutukuntiin laajemminkin. Ja tärkeää myös saada Häme mukaan valinnanvapauden pilotointiin ensi vuonna ja tästäkin tänään keskustelua myös ministerin kanssa. Pidetään asiaa esillä myös päättäviin ministereihin eli keskustan peruspalveluministeri Annika Saarikkoon ja sosiaali- ja terveysministeriinkin. Tärkeä päästä mukaan.

Omakotiydistyksen iso porukka tänään vieraanani Arto Seppälän johdolla.

Päivällä vielä Kokoomuksen työvaliokunta, ryhmäkokous ja sitten kyselytunti ja istunnossa keskustelussa mm. vaalilain uudistaminen. Itse nostin esille sen, että olisi tärkeää yhdistää myös nyt tulevan vaaliruuhkan vaaleja eli esimerkiksi maakunta- ja eduskuntavaalit tai sitten eduskunta- ja EU-vaalit. Tässä esityksessä mitä tänään käsittelimme päätimme sallia ulkomailla asuville postiäänestyksen mahdollisuus tulevissa vaaleissa.

Päivällä myös ihana kahvihetki mun Jokioisten äidin kanssa. Tärkeä tukija ja auttaja aina! Kiitos Marja-Leena!

Illalla täysistunnon jälkeen vielä vieraanani Lopen Lions Clubit ja kotikunnan ja myös Riihimäen naisten ja miesten kanssa mukana tuokio talolla esittelykierroksen jälkeen. Tällä viikolla monta vierasryhmää talolla piipahtikin ja kaikkia ehdin ainakin pieneksi hetkeksi moikkaamaankin. Aina se ei vain tiukkojen päivien lomassa ole mahdollista, mutta onneksi nyt ruoka- ja kahvitauot sopivasti osuneet näihin. Ruoka siis jäänyt, mutta mukavia kohtaamisia saanut.

Jos siis eduskuntaan haluatte tulla tutustumaan niin kevään aikoja varataan jo nyt. Laittakaa minulle tai Deryalle sähköpostia niin sovitaan visiitti hyvissä ajoin. Esimerkiksi kevään luokkaretkien aika ”myydään” loppuun pian.

Lions Clubit Lopelta vielä illalla vieraanani. Olipa mukava ja hieno päätös päivälle.

 

Kommentit