Ei ”luvattomia” poissaoloja töistä – ”Zyskowiczin kanssa ahkerimmasta päästä”

Blogi, torstaina 15.03.2018

Hymy oli vuorostaan käynyt läpi eduskunnan poissaolotilastoja. Itse olen pitänyt eduskuntatyön aina ykkösenä enkä siis ole ottanut ns. omaa lomaa työstäni. Toimittaja oli käynyt läpi eduskunnan pöytäkirjat viime vuoden loppuun asti vaalikauden alusta keväästä 2015 lähtien. Lisäkseni vain Ben Zyskowicz, Päivi Räsänen ja Sami Savio olivat joka kerta istunnoissa eikä poissaoloja ollut ns. ”muulla syyllä” mikä siis tarkoittaa käytännössä poissaoloa ilman luvallista syytä.

Hymyn jutut usein hymyilyttävät, mutta nyt kyllä enemmänkin hämmensi. En nyt paljon poissaolleiden kollegoiden nimiä tänne tällaisessa negatiivisessä asiassa kirjoita, mutta kyllä se hänmästytti kun eräskin oli edellisiä runsaita poissaolojaan perustellut puheenjohtajuutensa kiireillä, mutta yllätys yllätys sama meno näytti jatkuneen puheenjohtajuuden jälkeenkin. Sellaisia puheita ja tekoja.

Eduskunnan tilastot eivät minusta kerro siitä kuka on hyvä kansanedustaja tai onko joku huonompi. Ehkä ne kuitenkin kertovat jotain työn tekemisestä ja sitoutumisesta itse eduskuntatyöhön. Itse olen yrittänyt olla luottamuksen arvoinen tässäkin ja tehdä työni huolella.

Tähän ns. Muut syyt kohtaan siis kuuluu kaikki ei luvalliset poissaolot. Mukana ei siis ole kenenkään kohdalla esimerkiksi sairaslomat tai työmatkat vaan ne omat lomat tai vapaapäivät tai sitten tehtävät jotka kansanedustaja on itse arvottanut kansanedustajan tehtävää tärkeämmiksi. Niistä jokainen siis tekee itse arvionsa ja kantaa myös itse vastuunsa ennen muuta teille äänestäjille.

Tänään eduskunnassa jatkoimme puolustusvaliokunnassa kuulemisia liittyen tiedustelutoimintaan. Iltapäivällä sitten vielä työvaliokunta, ryhmäkokous ja kyselytunti. Illalla vielä keskustelussa kansalaisaloite kansanedustajien sopeutumiseläkkeistä. Hyvä, että asia on nyt tälläkin tavalla esillä vaikkakin asia jo muutenkin eduskunnassa työnalla puhemies Paula Risikon aloitteesta.

….

Ilta ja päivä paketissa. Tänään ruokatauolla ostin muutaman kossuosakkeen. Rakkaudesta kotimaiseen työhön, maanviljelyyn ja Suomeen! Käykääpä ostamassa kansanosaketta.

Tänään vieraanani kävi vielä Hämeenlinnan Elyn väkeä. Ensin esittelin heille taloa ja sitten vielä mukava tuokio  ja keskustelut ryhmähuoneessamme. Nämä hetket saavat jaksamaan tässä työssä eteenpäin.

Tällaiset sitten taas eivät…

Surullista klikkijournalismia Aamupostilta

Hieman surullisena luin Silja Konosen kirjoituksia Aamupostissa. Toki saa ilkeämielisiä uutisia tehtyä kun kirjoittaa vain osatotuuksia eikä vaivaudu edes olemaan yhteydessä asianomaisiin.

Hän siis kirjoitti ilkeän täysin valheellisen kirjoituksen Riihimäen ja Hyvinkään Kauppakamarin tilaisuudesta mihin itse en aiemmin sovittujen yritysvierailujen takia pystynyt osallistumaan. Hän siis antoi ymmärtää tai ei edes antanut ymmärtää vaan kirjoitti vain, että en ollut tärkeässä kauppakamarin tilaisuudessa vaan lähettelin samaan aikaan vain kuvia taiteilija Erkki Liikasen kanssa.

Tapasin toki Forssassa myös aamukahvilla Erkki Liikasen, mutta kerroin toki samassa sosiaalisessa mediassa, twitterissä ja facebookissakin, mistä Kononen oli ”tietonsa” ronkkinut, että vierailin ennen muuta puolustusvaliokunnan jäsenenä kahdessa merkittävässä hämäläisessä turvallisuusalan yrityksessä C.P.E Production Oy:ssä ja Foxa Oy:ssä.

C.P.E teki esimerkiksi hetki sitten yli 11 miljoonan euron kaupat Suomen Puolustusvoimille luotisuojaliiveistä ja Foxa on paraikaa mukana pohjoismaisessa armeijoiden yhteisessä maastopukukilpailutuksessa. Tästä hankkeesta kävin keskustelua ja niitä jatkoin myös eduskunnassa puolustusministeri Jussi Niinistön kanssa tapaamisen jälkeen. Jos kirjoittaja Kononen olisi halunnut kertoa totuuden Aamupostin lukijoille niin hän olisi sen halutessaan voinut tehdä. Aivan varmasti hän nimittäin totuuden oli myös nähnyt.

Olin myös ilmoittanut Kauppakamarille etukäteen, että heidän tilaisuuden aiemmista pidentyneen aikataulun takia en tällä kertaa tilaisuuteen mukaan pääse. Toki Koneella olen vieraillut lukuisia kertoja ja tavannut myös paikalla olleista yrittäjistä valtaosan useaan kertaan ja tänäkin vuonna monet. Yhteys Riihimäen ja Hyvinkään talousalueen yrityksiin on siis säännöllinen ja mutkaton.

Aivan asiattomasti samainen lehden toimittaja  kirjoitti myös kollegastani Aino-Kaisa Pekosesta. Pekonen kuulemma räpläpsi tablettiaan eikä katsonut silmiin kun tapaamisessa yksi paikallaolleista puhui. Hei haloo! Aino-Kaisa oli tehnyt muistiinpanoja ja näytti ne tänään myös minulle. Lehti halusi kuitenkin antaa kuvan, että kansanedustaja vain huvikseen puhelintaan tai tablettiaan räpläili.

Eduskunta on nimittäin jo pitkään vähentänyt turhaa paperin käyttöä ja meillä on aivan arkipäivää, että asiakirjoja luetaan puhelimelta tai tabletilta ja sinne myös muistiinpanot tehdään. Toivottavasti tämä yleistyy myös muualla.

Mutta ymmärrän, että osa lehdistä ja toimittajista haluaa tehdä tällaisia. Politiikkaa sekin. Mutta halusinpa teille blogini lukijoille kertoa tästäkin totuuden.

 

 

Kommentit