EduskuntaTV avaa uudella tavalla eduskunnan elämää ja asioiden taustoja – Elisa Hyvärisen kanssa asioiden ytimessä

Blogi, perjantaina 13.12.2019

Minulla taitaa olla politiikoista pitkäikäisin YouTube-kanava. Kymmenisen vuotta sitten avasimme sen ja vuosien saatossa ajankohtaiset videot ja muut ovat keränneet hyvän suosion ja tuoneet mukaan myös uusia tekijöitä tiimiini. Aika-ajoin tulee viestejä joissa nimenomaan nämä pidemmät ja asioiden ytimeen porautuvat keskustelut ovat saaneet kiinnostuksen politiikkaan heräämään ja myös lähtemään mukaan jopa ehdokkaaksi tai tiimiini. Näiden pidempien videoiden tarkoitus onkin ollut alusta lähtien juuri se, että pelkkää pintaa raapivan populistisen heittelyn sijaan asioista puhutaan taustoja myöten.

Nyt Ajankohtainen Vartti uudistui EduskuntaTV:ksi ja juontajaksi ja toimittajaksi tuli Kokoomusnuorten Elisa Hyvärinen. Elisa kaksi kertaa kuukaudessa vie keskustelut kanssani syvemmälle ja laittaa minut kertomaan myös asioiden taustat ja faktat suoraan ja kiertelemättä. Tässä uusin jakso:

EduskuntaTV:n osana jatkuvat myös Eduskunta Facebook Livet joissa kaikki halukkaat pääsevät suorissa lähetyksissä esittämään minulle kysymyksiä ja saamaan vastauksia ja osallistumaan myös keskusteluun. Näiden suosio on ollut vuosia hyvä ja näitä jatkamme totta kai.

Ja aiheitahan ei tässä ole puuttunut. Tänään aamulla uutiset kertoivat, että britit äänestivät Boris Johnssonin ja konservatiivit murskavoittoon parlamenttivaaleissa. Tämä näyttää varmistavan sen, että britit jättävät oikeasti EU:n. Ehkä jo tammikuun lopussa 2020. Mutta eihän se ongelmia poista vaan tämän jälkeen brittien pöydällä on iso kasa avoimia kysymyksiä jotka edelleen vaativat vastauksia kaupasta turvallisuuteen ja moneen muuhun. Skotlanti myös isojen päätösten edessä.

Eduskunnassa Syyrian Al-Hol sotku sakenee. Keskusta on linjannut selvästi, että yhtään aikuista ei leiriltä Suomeen tuoda. Tämä tiukka linjaus on ajanut hallituksen umpikujaan ja tilanteeseen, että pääministeri Sanna Marin ei tahdo saada hallitukseltaan päätöstä aikaan. Muut eivät nimittäin näytä taipuvan päätökseen mikä estäisi aikuisten Suomeen tuomisen. Muut Vihreät etunenässä näyttävät haluavan koneiden tuovan Suomeen leiriltä kaikki halukkaat. Tällainen valmistelulinja paljastui myös julkivuodetuista valmisteluista. Aikamoinen sotku ja ennen muuta hämmentävää salailua ja salamyhkäisyyttä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä peräänkuuluttavilta vihreiltä ja koko hallitukselta.

….

Onnea Hämeenlinnan Kokoomuksen kunnallisjärjestö 50 vuotta!

Töistä ajelin vielä Hämeenlinnaan Kokoomuksen kunnallisjärjestön 50-vuotisjuhlaan. Puheenjohtaja Antti Ahosen johdolla Raatihuoneella upea juhla missä juhlapuheen piti Jari Koskinen ja esiintyi myös taitavat Vanajan Mieslaulajat. Hieno juhlava juhla ja sen jälkeen perinteikkäät Kokoomuksen juhlakahvit Mannerheim-kakkuineen ja Suojeluskunta pipareineen. Ystäväni Antti osaa tehdä kyllä upeita juhlia ja seremoniat aina myös kohdallaan.

Juhlan jälkeen kokoomuslaiset jatkoivat iltaa puolueemme puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa ja illalla vielä pikkujoulutkin kokoomusväellä. Tällaiset illat ovat juuri niitä mitä järjestöväki ansaitsee. Valitettavasti tänään en iltaan enää itse pystynyt mukaan jäämään.

Nyt kotona Lopella. Huomenna takaisin Helsinkiin ja VLN:n jäsenenä seuraamaan Cheerleadingin SM-kisoja. Hieno päivä siis luvassa huomennakin.

 

Kommentit