Eduskunta sai historian ensimmäiset linnunpönttönsä – Loppilainen pönttö juhlapaikalla Puhemiehenaukiolla

Uutiset, sunnuntaina 10.05.2009

Vuonna 1931 valmistunu Eduskuntatalo sai historiansa ensimmäiset linnunpöntöt tänä keväänä kun kansanedustaja Timo Heinonen sai luvan tuoda pihapiiriin pari pönttöä. Kanta-Hämeen Lintutieteellisen Yhdistyksen ja Erälopen vuosittaisilla Pönttöpäivillä Heinonen rakensi useamman linnunpöntö ja täksi kesäksi kaksi löysi paikkansa parhailta paikoilta.

– Talkoissa syntyi tällainen idea ja tiedustelin virallisen luvan asialle lounaalla Seppo Tiitisen kanssa ja nyt yksiöt ovat jo varmasti käytössä, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen, jonka joka kevään ohjelmaan kuuluu aina linnunpönttöjen teko.

Heinonen kertoo tehneensä elämänsä aikana satoja linnunpönttöjä yhdessä koululaisten kanssa ja perinne on jatkunut joka kevät. Tänä keväänä Heinonen keskittyi lähinnä hevostallien myötä elpyneiden kottaraisten asuntopulaan.

– Kottaraispönttöjä on Lopella laitettu moneen eri paikkaan eri lintumiesten toimesta ja näyttää siltä, että aika hyvin on ”kaupaksi käyneet”, kiitteli Timo Heinonen, jonka lintuharrastus sai alkunsa jo pikkupoikana ja vahvistui Hämeenlinnan Opettajankoulutuslaitoksessa Martti Raekunnaksen opissa.

Timo Heinonen on luvannut seurata miten Eduskunnan Puhemiehen aukion pönttö käyttöön tulee ja mikä lintu ottaa ykköspaikan kodikseen.

Kommentit