Eduskunta halusi vauhdittaa rokotuksia – Kokoomuksen vaatimuksesta työterveyshuollon rokotuksiin lisää vauhtia

Blogi, perjantaina 07.01.2022

Ylimääräinen istuntopäivä.

Eduskunta keskeytti vuodenvaihteen istuntotaukonsa jo kolmannen kerran. Nämä kaksi jälkimmäistä johtui siitä, että me oppositiosta edellytimme hallituksen työterveyshoidon rokotuskorvausten käsittelyn kiirehtimistä. Marinin hallitus oli päättänyt, että esityksellä ei ole kiire ja olisi käsitelty jos helmikuulla, mutta me näimme kokoomuksessa toisin. Nyt tehdyllä lainsäädännön muutoksella nimittäin saadaan vauhditettua covid-19 -rokotuksia myös työterveyshoidon kautta. On tärkeää, että työnantajat ja kunnat ottavat myös tämän rokotusmahdollisuuden täysimääräisesti käyttöön ja siksi tästä haluttiin nyt myös antaa kulujen korvaus julkisenpuolen tapaan myös työterveyshoidolle.

Lakiesitys käsiteltiin tällä viikolla sitten lopulta kiireellisenä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa ja sieltä esitys tuli pikapikaa yksimielisenä esityksenä täysistuntoon. Tiistaina pidimme lain ns. ensimmäisen käsittelyn ja tänään sitten toisen ja nyt laki saadaan voimaan.

Meidän ajatus on lähtenyt siitä, että rokottamisesta täytyy tehdä mahdollisimman helppoa ja sujuvaa kaikille rokotteen haluaville. Meillä on hyviä esimerkkejä miten työpaikoille on nyt voitu viedä rokotuspisteitä, mutta myös erinomaisia esimerkkejä mm. walk in ja drive in -ajanvarauksettomista rokotuksista. Ainakin omat saamani palautteet  ovat olleet sen suuntaisia, että rokotteita kyllä otettaisiin, kunhan aikoja rokotuksiin saisi ja se sujuisi helposti ja vaivattomasti. Tätä nyt vauhdittamaan myös työterveyshuolto täysimääräisesti ja toivottavasti jatkossa myös yksityiset lääkäriasemat ja miksi ei vaikkapa apteekitkin. Näyttää nimittäin siltä, että tätä koronarokotetta tullaan antamaan vielä neljäs ja viideskin kierros ja ehkä se jää ainakin joksikin aikaa mahdollisesti jopa osaksi influenssarokotetta ns. vahvistuksena. Jos sellaisen lääketiede mahdolliseksi vielä saa ja asiantuntijat tarpeelliseksi katsovat.

Eduskunnan ylimääräiset istunnot näin takana ja nyt jo takaisin Lopella. OmaHäme 2022 -kampanjani etenee, mutta niin kuin jo aiemmin totesin niin nyt ainakin toistaiseksi pidättäydyn toriteltta- yms. kampanjoinnista. Nyt on koronatilanne niin vakava, että ei ole yhtään syytä ottaa riskejä suuntaan eikä toiseen. Mutta siksi nytkin teen näitä Facebook Live -lähetyksiä pari viikottain ja teemme myös ensi viikolla SDP:n Tarja Filatovin ja vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekosen kanssa etänä Politiikan Värisuorankin. Ja ainahan te voitte minulle myös viestejä laittaa ja soittaakin saa. Nuo aiemmat Oma Häme FB-livet löytyvät tänään myös Youtube -kanavaltani ja myös Facebookistakin ns. jälkikatseltavina.

Kommentit