Eduskunta aloitti ensi vuoden talousarvioesityksen käsittelyn Timo Heinonen vaatimassa lisärahoitusta yliopistokeskuksille

Uutiset, tiistaina 18.09.2007

Eduskunta aloitti syysistuntokautensa kovimman urakan tänään tiistaina. Valtiovarainministeri Kataisen ensimmäistä budjettia alettiin käsitellä istuntosalissa tiistai-iltapäivänä ja keskustelu jatkuu kiivaana perjantai-iltaan asti. Keskustelua voi seurata suoraan istuntosalin lehtereiltä tai eduskunnan internet-sivuilta ja YLE myös televisioi osan keskustelua.

Hallituspuolueiden edustajat kehuivat budjetin useita arvoratkaisuja, jotka tuovat apua muun muassa opiskelijoille, yksinhuoltajille ja eläkeläisille. Myös talousarvioesityksen ympäristönäkökohdat keräsivät kiitosta hallituspuolueilta ja etenkin vihreiltä.

-Minusta on kovaa krittiikkiä jos väitetään, että ensi vuoden budjetti ei toisi mitään hyvää lapsiperheille. Lapsiperheillä on paljon muitakin tarpeita kuin lapsilisä mistä niistäkin osaa nytkin korotetaan. Itse näen perheiden kannalta keskeisen tärkeänä useat satsaukset koulutukseen ja opiskeluun. Peruskouluihin panostetaan esimerkiksi merkittävästi kohteina erityisesti tuki- ja erityisopetus, mutta vaalikaudella myös ryhmäkokoasiat, totesi Heinonen oman debattipuheenvuoron jälkeen.

Oppositiopuolueet kritisoivat odotetusti sinivihreän hallituksen ensimmäistä budjettia. Keskustelussa eniten esillä olivat palkkatasa-arvoasiat, joista oppositio luultavasti tekee ensimmäisen välikysymyksensä perjantaina. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi korosti puheenvuorossaan vastauksena oppositiolle, että tämä on historian ensimmäinen kerta, kun valtio tulee vastaan naisten palkkatasa-arvon edistämisessä.

Sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen vaatimassa lisää rahaa yliopistokeskuksille

Hämäläinen kansanedustaja on mukana viemässä eteenpäin talousarvioaloitetta, jonka tavoitteena on turvata yliopistokeskusten toiminta. Yliopistokeskuksia löytyy muun muassa Lahdesta ja Mikkelistä, jossa etenkin valtion tuen tarve on huutava. Talousarvioaloitteen perusteella yliopistokeskusten toimintamäärärahoja nostettaisiin 2,5 miljoonasta 3 miljoonaan.

– Toivotaan, että esitys saa myönteisen vastaanoton. Uskon ja toivon niin, totesi Heinonen.

Kommentit