Eduskunnan sauvakävelijät Eero Akaan-Penttilän johdolla Lopelle Perinteinen poronpolku ensi sunnuntaina

Uutiset, perjantaina 28.09.2007

Lopella sunnuntaina järjestettävä Poronpolkutapahtuma on järjestyksessään 41. Tapahtuma juontaa juurensa 1960-luvulta, jolloin loppilainen agronomi hankki 10 poroa, ja piti porotarhaa 10 vuotta. Porotarhaa ei Lopella ole ollut enää vuodesta 1974, mutta Poronpolkutapahtuma on säilyttänyt perinteen.

Poronpolku on koko perheen tapahtuma, ja reitin lähtöpiste löytyy Riihisalosta. Eripituisia reittejä löytyy lapsille sopivasta viiden kilometrin pituisesta 30 kilometrin reitille, johon kuuluu muun muassa Punelian salmen ylitys. Poronpolun reitit kulkevat kokonaisuudessaan kauniissa syksyisessä maisemassa, järvien ja lampien rannoilta harjuille ja soiden pitkospuille. Osallistumismaksu on 6 euroa aikuisilta ja 2 euroa lapsilta.

– Saamme Lopelle tälläkin kertaa vieraita eduskunnasta, kun aktiivinen sauväkävelijöittemme joukko osallistuu tapahtumaan kansanedustajamme Eero Akaan-Penttilän johdolla, kertoi Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen, joka viime vuonna juonsi tapahtuman ja on monena vuonna ollut mukana aina lapsesta lähtien Poronpolulla.

– Nyt meillä on sunnuntaina ratsastuskilpailut ja katsotaan pystynkö itse osallistumaan Poronpolulle. Yritetään, kertoi Heinonen ja totesi, että ruska Lopella on nyt parhaimmillaan.

Reitin varrelta löytyy kävelijöille huoltopisteitä, jossa on mahdollisuus hengähtää syömisten ja juomisten kera. Lapsille erikoisuutena löytyy myös Pirunlinna, jossa lapset pääsevät tutustumaan maahisten ja peikkojen valtakuntaan. Lähtö- ja maalipaikalla Riihisalossa on myytävänä perinteistä hernerokkaa, ja pihatorilta löytyy paikallisien viljelijöiden tuotteita kotiin viemiseksi.

Kommentit