Eduskunnan budjetin toinen päivä.

Blogi, keskiviikkona 19.09.2012

Eilen vedimme iltamyöhään, mutta tosin vasta aloitimme iltapäivästä. Tänään sitten vuorostaan ensimmäinen kellonympäripäivä eli kympiltä aamusta jatkamme ja ainakin ilta kymmenee tänään keskustelut jatkuvat. Muutama sellainen kohta käsittelyssä joihin itsekin pyrin saamaan puheenvuoroja eli vauhdikaspäivä tulossa. Nyt aamupala jo takana ja kohta pääministeri Jyrki Katainen avaa budjettikeskustelun toisen päivän eduskunnassa.

Kello 22.38 ja juuri kämpille. Helsingissä jälleen tämäkin yö ja kellonympärihän se päivä meni. Tänään monta puheenvuoroa ja vielä ennen ilta kymmentä pidin oman budjetin pääpuheenvuoroni missä kävin läpi minusta sellaisia arvokkaita arvovalintoja joita olemme nyt tehneet vaikeassa taloustilanteessa. Sellaisia minusta varhaiskasvatuslain tekeminen, satsaukset perusopetukseen korvamerkitsemällä rahaa aidosti sinne, nuorten yhteiskuntatakuu ja myös vanhuspalvelulaki. Isoja juttuja jotka nyt tehdään. Mutta samaan aikaan kyllä kannoin myös huolta siitä, että meidän pitää saada maamme talous tasapainoon. Velaksi emme voi tätä maata pyörittää, mutta itse uskon, että nämä nyt tehtävät tärkeät jutut eivät tässä ole se ydinkysymys vaan jopa säästöäkin vaan tarvitaan kasvua ja rakenteiden uudistamista. Turhaa hallintoa kannattaa varmasti tarkastella kriittisesti joka suunnassa.

Päivällä eduskunnassa piipahti myös Yacine Samb. Hän on mukana Fatbardhe Hetemajn kampanjassa ja tänään hieman puhuimme siitäkin ja hieman politiikasta muutenkin. Tällaisia uuden ajan moniosaajia politiikassakin tarvittaisiin lisää ja Yacine yksi sellainen.

Mutta en tämän syvemmälle nyt mene puheisiini. Ne kaikki löytyvät aamusta tuolta Eduskuntatyö-sivuni alta. Mielelläni otan palautetta ja kommenttejakin vastaan niistä.

Huomenna aamusta kello kymmenen taas jatkamme ja pitkä päivä huomennakin luvassa.

Kommentit