Eduskunnan Bokalle juoksi Suomenhevosten Kriteriumin voittoon Rahat hyväntekeväisyyteen

Uutiset, keskiviikkona 07.10.2009

Eduskunnan omistuksessa oleva hyväntekeväisyyshevonen Bokalle voitti Suomenhevosten Kriteriumin Teivossa lauantaina. Kilpailu oli tiukka, kun ennakkosuosikkina olleen Pihlaja Aaronin suoritus päättyi hylkäykseen laukan takia. Bokalle yllätikin yleisön kirimällä loppusuoralla voittoon. Voittosumma Kriteriumissa oli 38 000 euroa.

Bokallen voittoa juhlistettiin Eduskunnan Hevosystäväinseuran järjestämillä kakkukahveilla keskiviikkona eduskunnassa. Paikalla oli kansanedustajia, eduskunnan henkilökuntaa sekä toimittajia ja myös Bokallen taustajoukoissa tiiviisti mukana olleita. Hevosystäväinseura käyttää voittosummasta osan hevosen ylläpitokustannuksiin ja loput se lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Rahat käytetään edellisten voittojen tapaan lasten ja nuorten harrastusten tukemiseen, erityisesti hevospuolella.

Bokallen kotipaikka on Puumala. Hevonen on vuokrattu kasvattaja-omistajalta kilpailukäyttöön kolmeksi vuodeksi, vuoden 2010 loppuun asti. Vuokrasopimuksen mukaan 65% hevosen juoksemista palkintorahoista menee hyväntekeväisyyteen ja 35% omistaja-kasvattajalle Pekka Luukkoselle. Edellisen eduskunnan aikana Eduskunnan Hevosystävien Seuran nimiinsä hankkima hevonen, lämminverinen Ulrik Laukko, ravasi myös hyvän asian puolesta. Ulrik Laukko on sittemmin myyty, mutta se kerkesi juosta hyväntekeväisyyteen n. 28 000 euroa. Voittorahat lahjoitettiin lyhentämättömänä mm. SOS-lapsikylä – järjestölle, kehitysvammaisten kuntoutus- ja terapiaratsastukseen, sekä raviurheilun nuorisotyöhön.

Kommentit