Ed Sheerankin osoitti, että Helsinki on tekemässä suuren virheen

Blogi, torstaina 25.07.2019

Brittimuusikko Ed Sheeran rikkoi ennätyksiä Malmin lentokentällä. Sheeranin kahden päivän ja kahden konsertin tapahtuma rikkoi Suomen ennätyksiä. Näin suurta konserttitapahtumaa ei Suomessa ole aiemmin nähty. Eilen keskiviikona Malmilla oli yli 60 000 kuulijaa ja tiistain avajaiskonsertissakin noin 50 000. Sheeranin Divide-kiertueen konsertit keräsivät siis yhteensä lähes 110 000 konserttivierasta keskelle Helsinkiä.

Sheeran on ilmiö. Nyt 28-vuotias punapäinen Edward Christopher Sheeran syntyi vuonna 1991 Halifaxissa. Musiikki kiinnosti pientä poikaa jo varhain ja kuoro ja kitara olivat jo ystäviä 4-vuotiaana. Oikeastaan muita ystäviä ei koulukiusatulla pojalla ollutkaan. Punainen pää, isot silmälasit ja vielä änkytys antoi monelle kiusaamiseen aihetta. Poika kävi puheterapiassa ja ei enää oikein edes uskonut, että apua puhevikaan löytyisi. Isältä saama Eminenin levy ja räppärin taidot lumosivat pojan ja hän päätti opetella kaikkien biisien sanat ulkoa. Tiedätte miten nopeasti Enimen räppää eli urakka ei ollut helppo, mitta Sheeran opetteli ja puhevika katosi samalla. Reilun kymmenen vanhana poika teki jo omaa musiikkia.

https://www.youtube.com/channel/UC0C-w0YjGpqDXGB8IHb662A

Tie vei Lontooseen ja kaduille ja klubeille soittamaan. Vuonna 2010 lahjakas poika bongattiin somesta. Sitten tie vei valtameren taakse Yhdysvaltoihin ja 2011 EP No. 5 Collaborations Project nousi ilman levy-yhtiöiden tukea ja nostattamista iTunesin kakkoseksi. Viime vuonna Sheeran oli maailman menestynein sooloartisti ja tienasi huikeat 95 miljoonaa kitaransa kanssa.

Yksi mies ja vain yksi kitara tekevät tämän kaiken. Mykistävää.

Ed Sheeran vahvisti jälleen käsitystäni siitä miten suuren virheen Helsingin kaupunki on tekemässä tuhotessaan Malmin lentokentän. Ole lukuisia kertoja kirjoittanut miten arvokas ja tärkeä kenttä on lentoliikenteelle ja kuinka Helsingistä tulee yksi maailman ainoita pääkaupunkeja ilman omaa lentokenttää ja toimivaa business-kenttää.

Mutta tämä jättimäinen konsertti osoitti myös sen, että alueelle on lentotoiminnan rinnalla myös paljon muutakin käyttöä. Tällaisia konsertteja, lentonäytöksiä ja vaikka mitä. Eilen juuri Helsingistä kotiin ajellessamme katselimme miten valtavasti rakentamatonta maata on hyvien juna- ja muiden kulkuyhteyksien varressa. Ei ole olemassa yhtään syytä tuhota Malmin lentokenttää ja itse toivon, että vielä löytyy vastuullisia päättäjiä jotka näkevät hetkeä kauemmaksi. Malmi on vielä nytkin pelastettavissa.

Malmin alueesta on tehty upea ja vastuullinen 2050-suunnitelma. Itse edelleen toivon, että järki voittaa ja luulen, että upea kenttä sai tällä viikolla uuden ystävän myös Ed Sheeranista ja varmaan jokaisesta lähes 110 000 konserttivieraastakin.

Kello 22.19. Hetki sitten Punelialta takaisin Loppijärven rantaan. Meillä näitä järviä riittää. Lampineen kaikkiaan noin 350. Siinä on maisemia ja aaltoja. Nyt kotisauna lämpiää, kun hellepäivä hieman jo helpottaa.

Tänään illalla ehdimme vielä Lopen Kesätorille. Torivisasta Vienosten ja Riitta-mamman kanssa voitto ja jo toinen finaalipaikka meille. Olipa kiva tunnelma jälleen ja paljon väkeä. Lopen torin torstai-iltojen Kesätoreista on tullut jo ilmiö. Tänäänkin väkeä paljon myös naapurikunnista ja kaupungeista. Tervetuloa jälleen ensi torstaina.

Kommentit