Earth Hour kokoaa jälleen miljardit ihmiset. Oletko sinä jo mukana?

Blogi, lauantaina 31.03.2012

Tänään lauantaina 31.3. klo 20.30 valot sammuvat tunniksi kaikkialla maailmassa ilmaston puolesta. Viime vuonna jo yli 5200 kaupunkia peräti 135:stä eri maasta ilmaisivat huolensa ilmastonmuutoksesta symbolisen Earth Hourin avulla. Tänä vuonna kampanja laajenee jälleen ja yhä suurempi joukko maailman kansalaisia on huolisaan huomisesta.

Tänä vuonna Earth Hour:n osana WWF Suomi on ensimmäistä kertaa selvittänyt meidän suomalaisten hiilijalanjälkeen eniten vaikuttavat konkreettiset ilmastoteot Tunnista teko-kampanjassa. WWF:n selvittämillä yhdeksällä liikkumiseen, asumiseen ja ruokaan liittyvillä ilmastoteolla voimme jopa puolittaa oman hiilijalanjälkemme. Niin kuin kampanjassakin todetaa, että kuitenkaan kukaan välttämättä pysty jokaiseen yhdeksään tekoon, mutta kaikki pystymme niistä ainakin yhteen. Ja itseasiassa jo sillä on suuri merkitys ilmastolle. Jos jokainen kuluttaja vaikkapa vähentäisi oman ruokajätteensä määrää, olisi vähennys sitä luokkaa, että Lahden kokoisen kaupungin eli 100 000 suomalaisen hiilijalanjälki olisi nolla.

Tässä pdf:nä tuo toimenpideohjelma, jos jokainen voi valita omansa ja tai vaikkapa yrittää tehdä ne kaikki yhdeksänkin tekoa. Suomalaisen vaikuttavimmat ilmastoteot.

Minä olen mukana tänäkin vuonna ja haastan mukaan sinutkin. Otathan haasteen vastaan yhteisen maapallommekin ja lapsiemme takia.

Tänään hieman taas takatalven tuntua täällä Hämeessä. Huomenna jo uuteen kuukauteen ja ei oikein tämä sää nyt huhtikuulta näytä. Mutta toivotaan, että pian. 

Mukava päivä takana. Päivällä ensin Riihimäen Metsästysmuseon Pönttötalkoissa ahkeroissa yksiöitä pikkulinnuille. Väkeä olikin aivan valtavasti liikkeellä ja voitte kuvitella sen paukkeen kun muutamaa sataa pönttöä naputettiin kasaan yhtaikaa. En tiedä kuinka paljon päivän mittaan pönttöjä valmiiksi saatiin, mutta uskoisin, että ainakin satoja. Kohta onkin hyvät hetket laittaa uudet talot tinteille valmiiksi. Lopella jatketaan samaa pönttötalkoourakkaan sitten 21.4. klo 9-13 ja silloin kaikki nikkaroimaan Erälopelle Kanta-Hämeen Lintutieteellisen seuran johdolla. Hieno päivä silloin ja siitä aamunikkaroinnin jälkeen ehtii sitten hyvin puoliksi päiviksi Muotia ja Kevättä -tapahtumaamme Kartanoputiikille. Päivästä lisää kalenterissani.

Päivä sitten hieman töitä tehden ja hieman tulevia juttuja läpi käyden ja sitten illansuussa Lopen poikia kannustamaan Kirkkonummelle. Lopen Floorball Teamin C1-pojat pelasivat tänään SM-sarjan puolivälierien toisen ottelun Kirkkonummen Ragersia vastaan ja kun avauspeli kotikentällä viime viikonloppu päättyi loppilaisille niin tänään kirkkonummilaiset olivat selkä seinää vasten. Eivät siitä sitten enää toipuneetkaan. LFT:n pojat ottivat makean voiton ja jatkavat nyt pelejään sitten SM-mitalipeleihin. Viime viikolla aika oli kullannut muistoja jo niin, että muistelin viime keväältä jo poikien napanneen mitalin, mutta ei siis silloin vielä, mutta nyt se tulee. Upea matsi ja mikä mageinta nämä nuoret Lopen pojat pelaavat joukkueena ja suurella sydämellä. Tänäänkin maalivahtipeli loistavaa, puolustus vahvaa ja hyökkäyskin iskussa. Näitä nuoriamiehiä on ilo katsella ja kunnia kannustaa. Mukana eletään tätäkin kevättä koko Loppi ja hyvällä sykkeellä. Hieman maistuisi turunkielellä hunajaiselta tämä kevät. Katsotaan.

Mutta nyt jo kello paljon. Hienoja Loppi-uutisia myös Vermosta kun Lopen poika Hurja-Ero otti myös toisen voiton viime viikonlopun Forssan Toto75-ravien seuraksi. Kovatasoinen lähtö ja Eero ja Jari Nylund jälleen ykkösenä maaliviivalle. Kauranmakuista menoa näiltä Lopen miehiltä.

Huomenna sitten katsotaan millä tahdilla Lopen mies Heinonen menee. Huomenna hieman treenikisaa Homeroksen kanssa. Jos vaikka tässä keväällä ottaisi jonkun kouluratsastusstartin minäkin. Maistuisiko se sitten vaikkapa tuoreelta timoteiltä.

 

Kommentit