Derwangan jälkeen Riossa – Elmo jälleen Olympialaisissa

Blogi, maanantaina 08.08.2016

Kaikkihan muistavat Elmon hurjat suoritukset Derwan kesäkisoista ja Andeiltä talvikisoista. ”Pasila ja Järnefeltin kehtolaulu”.

Nyt Elmo palaa jälleen olympialaisiin, kun Elmo Jankari kisaa Riossa kenttäratsastuksessa. Nuorten maailmanmestari ja Pohjois-Euroopan karsinnan voittaja on ehdoton lajin nuori nouseva tähti ja nyt tositoimissa. 24-vuotias lähti kovaan taistoon upealla Duchess Desireellä. 11-vuotias Oldenburg-tamma on Elmon luottokaveri ja yksi menestyksen tekijä jolla myös parhaat vuodet vielä edessä kunhan kaikki menee hyvin. Kenttäratsastus on nimittäin kova laji niin ratsastajalle kuin hevosellekin. Tukholmassa 1912 laji tuli kilpailuohjelmaan ja vanha kunnon military-ratsastus on ollut mukana siitä lähtien. Nykyisin toki avoimena myös muillekin kuin sotilaille 🙂 Ja yksi hienous lajissa on sekin, että samassa kisassa nähdään niin nais- kuin miesratsastajatkin. Edessä kova urakka koulu-, maasto- ja estekokeessa ja taitaa ykkössuosikki ainakin vielä näissä kisoissa olla Michael Jung. Saksalainen voitti Lontoossa kultaa niin yksin kuin joukkueessaakin ja lähti näihinkin olympialaisiin maailman rankingin ykkösenä. Mutta Elmot ovat ennenkin yllättäneet 🙂 Ja onnea varmasti tulee Lyyran tähdistöstäkin.

Tänään meidän joukkueesta tositoimissa myös uimarit ja rugbykin palaa tänään olympialajiksi 92 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran 1924 Pariisissa ja silloin Rugby Unionissa 15 pelaajalla, mutta nyt kentällä seitsemän pelaajaa Rugby-7:ssa. Peliaikakin lyhentynyt 80 minuutista kahteen seitsemän minuutin jaksoon ja näin olympiamitalit saadaan jakoon kolmen päivän turnauksessa.

Eilen illalla kävin katsomassa jälleen koripalloa. Nyt areenalla vastakkain Espanja ja Krotia ja superjännittävän pelin viime sekunneilla vei nimiinsä Kroatia vaikka Espanjan serkun takia yritinkin punaisia kannustaa voittoon. Päivän eilen vietin ampumakeskuksessa ja harmillisesti Satu Mäkelä-Nummela jäi kiekon päähän finaalipaikasta. Kova tuuli kiusasi, mutta toki kiusasi kaikkia eli ei jossiteltavaa. Kova paikka siis aiemman olympiavoittajallekin olympialaiset aina. Vesa Törnqvist jatkaa tänään omaa karsintaansa vielä 50 kiekolla ja toivottavasti venyy nyt 10 sijalta finaaliin. Vaatii jackpotia mutta ennätyksiä tänne ollaankin tultu tekemään.

Maahockey-kentälläkin kävin katsomassa Saksan ja Kiinan välistä peliä ja paljon muutakin ehti nähdä ja kokea. Mahtava tapahtuma ja upea kokemus. Ja tänään kokemuksia lisää!

imageimageimageimage

Kommentit