Satu nappaa toisen! Mutta meneekö Michael Phelpsillä 20 Olympiakullan raja rikki?

Blogi, sunnuntaina 07.08.2016

Uimari Michael Phelpsin kaulassa on jo ennen näitä olympialaisia 22 olympiamitalia. Niistä peräti 18 on kultaisia ja molempia himmeämpiä on viidensiin olympialaisiinsa osallistuvalla, vasta 31-vuotiaalla, amerikkalaisella kaksi. Riosta Phelpsillä on mahdollisuus kasvattaa mitalitiliään jopa kuudella olympiamitalilla kun mies hyppää altaaseen ainakin kolmessa henkilökohtaisessa kisassa ja mahdollisesti myös jopa kolmessa viestissä. Mitalitili siis paisuu takuuvarmasti nytkin, mutta meneekö 20 kultaa rikki niin sen näemme.Kisojen avausviikko on siis mielenkiintoinen altaassa. 16 lajissa jaossa mitalit niin naisille kuin miehillekin. Phelpsille nämä kisat ovat jo siis viidennet olympialaiset ja comeback arvokisa-altaaseen tullee olemaan mitalien kiiltävä. 200 metrin perhosuinnista 19 kulta? Satasen perhosesta 20 vai 200 metrin sekauinnissa vasta? Vai  kaikista kolmesta kultaa?

Suomalaisista tänään sunnuntaina oman olympiaurakkansa altaassa aloittaa Jenna Laukkanen 100 metrin rintauinnissa ja Matias Koski jatkaa kisaurakkaansa ja huomenna maanantaina vedessä sitten toivottavasti Jenna välierissä ja myös Matias Koski, Tanja Kylliäinen ja Matti Mattson. Perjantaihin asti olympia-altaissa kisataan.

Ja tänään myös trap-radalla pudotellaan kiekkoja. Satu Mäkelä-Nummela tositoimissa ja toivottavasti orimattilalainen palaa peräti kultakantaankin tänään.

Eilen illalla kävin katsomassa vielä mahtavan matsin kun Olympia Parkissa USA kohtasi Kiinan koripallossa. Jenkkien korista on aina hieno päästä katsomaan paikan päälle ja vaikka joukkue Kiinan ihan kävellen kaatoikin. Kiinan pitkät pojat olivat vähän ”honkkeleita” pitkien ja lihaksikkaiden NBA-tähtien rinnalla. Tasoero oli huikea ja olympiavoittaja taitaa olla aika selvä tässä lajissa. Katsotaan kuitenkin.

Myös soudun Lagua Stadium oli näkemisen arvoinen helteisessä säässä ja hienoja olivat myös judon kultataistelut ja mielenkiintoista katsella paikan päällä myös miekkailua ja muitakin Olympia Parkin lajeja.

Täällä Riossa kaikki mennyt mukavasti. Joitain uutisia taskuvarkaista ja myös muusta rikollisuudesta on kuulunut. Mutta valtavasti poliiseja ja sotilaita joka paikassa ja eilen kun Parra Beachin rantatiellä kävin katsomassa miesten maantiepyöräilyä niin uutiset kertoi, että maalipäässä olisi ollut jonkun epäilyttävän laukun eliminointi. Kaikki kuitenkin mennyt hyvin ja ruuhkistakin selvitty kohtuudella ja Olympia linjat toimivat totta kai hyvin.

Terveisiä sinne koti-Suomeen ja koittakaa jaksaa katsella kisoja tv:stäkin vaikka monet kisat tulevatkin aamuyöllä.

image image  image image image

Kommentit