Could you take some of my weight…? ja uuden ryhmäteos MESH Tero Saarinen Companyn 20-vuotisjuhlaillassa Kansallisoopperassa

Blogi, keskiviikkona 12.10.2016

Pitkä kokouspäivä sai tänään hienon päätöksen kun sain osallistua vieraana Tero Saarinen Companyn 20-vuotisjuhlaan Kansallisoopperassa. Kansallisoopperan Alminsalissa saimme nähdä Saarisen varhaista tuotantoa edustavan duetto Could you take some of my weight…? ja uuden ryhmäteoksen MESH:n. Kaksi siis päällisin puolin hyvin erilaista esitystä joista Could you take some of my weight…? on Saarisen 15 vuoden takainen duetto ja MESH kaksi vuotta sitten Japanissa kantaesitetty ryhmäteos. Iltaa kuvattiin jossain ”Menneisyyteen kumartavaksi ja tulevaisuuden tanssijalupauksia juhlistavaksi” kahden teoksen illaksi mikä oli osa  40 maassa kiertäneen Tero Saarinen Companyn 20-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Tähän on helppo yhtyä. Todella mahtavat kaksi erillistä esitystä ja mukaansa tempaiseva tunnelma tai tunnelmat.

Tero Saarinen Company 20 vuotta Oopperan Baletissa. Could you take some of my weight...? ja MESH.

Tero Saarinen Company 20 vuotta Oopperan Baletissa. Could you take some of my weight…? ja MESH.

Tero Saarinen Companyn perustajajäsenten Saarisen ja Yuval Pickin vuonna 1999 kantaesittämän, miehistä energiaa ja virtuositeettia pursuavan menestysdueton Could you take some of my weight…? tulkitsivat tänåän Pekka Louhio ja David Scarantino. Todella taitavat esiintyjät jotka muistamme myös Kansallisbaletista Kullervon solisteina. Esitys tutkii ja leikittelee painon erilaisilla, konkreettisilla ja symbolisilla, merkityksillä ja todellakin nappasi intensiivisesti mukaansa.

Illan toinen esitys MESH sai siis vuonna 2014 Japanissa kantaesitetyksensö. MESH on saanut vahvoja vaikutteita aasialaisista tanssitraditioista johon yhdistyy lavalla upeasti liikekielellään myös meidän oma musiikkiperintömme. Yksinäisyyden, erilaisuuden ja vierauden kokemuksista ammentavaa koreografiaa tulkitsi ryhmän oman vahvan solistikaartin rinnalla japanilainen butotanssija Mitsutake Kasai sekä nuoria tanssijalupauksia Kansallisbaletin nuorisoryhmästä, balettioppilaitoksesta ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta.

Upea ilta ja kiitos, että sain olla mukana.

Ja kiitos myös vauhdikkaasta kokouspäivästäkin. Työtä piisasi ja jokaisesta hetkestä nautin. Aamusta ensin pitkä kuuleminen puolustusvaliokunnassa kansliapäällikkö Juustin johdolla mm. Venäjän hävittäjien ilmatilanloukkauksista ja sitten aivan toisissa tunnelmmissa VaV:n Asunto- ja ympäristöjaostossa kuuleminen mm. puurakentamisesta ja asuntotilastoista. Sen perään jälleen aivan toisiin aiheisiin eli hallinto- ja turvallisuusjaoston kokoukseen ja iltapäivällä täysistunnossa hyvä keskustelu yrittäjävähennyksestä. Palaan siihen täällä blogissanikin joku päivä tässä. Niin ja ettei olisi erilaiset aiheet loppuneet kesken niin illansuussa vielä ennen Kansallisoopperaa RAY:n puheenjohtajiston kokoussa Casinolla.

 

Kommentit