Cheek teki jotain mistä emme osanneet edet uneksia.

Blogi, sunnuntaina 24.08.2014

Eilinen ilta Helsingissä oli ikimuistoinen. Kulttuurikummini Cheek alias Jare Tiihonen veti kiertueensa päätöskeikan ja teki sen missäs muualla kuin Olympiastadionilla. Edellisiltana oli lämmitelty täydellä tuvalla ja pääiltana sitten yli 40 000 oli paikalla. Ehdin Jaren lyhyesti nähdä ennen keikkaa Stadionin suojissa. Mies kävi jo kierroksilla ja keskittyminen oli huipussa. Kaikki oli valmista jo monta tuntia ennen keikan alkua. 

Alakerrassa oli paikalla myös Jaren perhe ja paljon ystäviä ja tuttuja. Tunnelma oli sielläkin aikalailla ainutlaatuinen ja tuntui, että kaikki iloitsivat ja olivat ylpeitä Jaresta. Jaren äidin kanssa juttelimme pidemmän tuokion ja siskon ja siskon pojan kanssa. Äidilläkin oli tunteet pinnassa jo ennen konserttia ja uskon, että silmäkulmat kostuivat katsomossa. Äiti on halunnut pysyä poissa julkisuudesta ja en sen enempää keskusteluihimme muutenkaan menisi. Hieno perhe ja arvostua ja kunnioitus toisia kohtaan. 

Päätöskeikka oli jotain mitä ei Suomessa ole ennen nähty. Olympiastadion oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja vielä vähän ylikin. Lavat olivat suuremmat kuin koskaan ennen ja ääni, valo ja tulishowt mahtavat. Koko Stadion sykki samassa tahdissa ensimmäisestä biisistä viimeisen biisin toisintoon asti. Ja oli upeaa, että lavalle Cheek halusi tuoda myös kaikki suomirapin kaverinsa ja uranuurtajat. Ja totta kai sitten myös Vain Elämää -ohjelman ystävät ja paljon muita. Kattaus oli cheekkimäinen.

Vuosien aikana olen saanut Jareen tutustua. Ja täytyy kyllä sanoa, että tällaisella hetkellä kun ystävä tekee jotain mistä kukaan ei ole osannut edes uneksia oli tunteet minullakin pinnassa. On mahtavaa, että rajoja rikotaan ja ylitetään itsensä. Kunnioitus oli päälimmäisenä mielessä. Ja arvostus.

Loppukonsertin pieni sadekaan ei menoa haitannut. Kyneeliä se vain huuhtoi niin Cheekin kuin yli 40 000 faninkin kasvoilta. Illan lopetus oli tunnelmarikas. Ja hieno oli tunnelma myös Jaren omilla jatkoilla Apollo Clubilla. Tällaisena iltana tuntee itsensä etuoikeutetuksi. Mutta ennen muuta kiitolliseksi siitä, että tällaista Suomessa tapahtuu. 

Nostan hattuni vielä ilmaan. Ja kiitän Jarea ja Tomia ja koko porukkaan upeasta illasta. Lavalla asteli Kaartin Soittokunta, suuri kuoro, puhallinorkesteri ja paljon muuta. Kuka muu muka tämän olisi voinut tehdä. Kiitos Kummisetä. 

Tässä vielä yksi video eiliseltä. Illan viimeinen biisi.

Tänään herätys juhlaillan jälkeen Helsingissä. Aamusta kuitenkin jo Lopelle ja kaverin latotalkoisiin takaisin lapion varteen. Sokkelien valuhommia pitkä päivä ja nyt koti-ilta vielä Loppijärvellä. Hienoja hetkiä ja ystäviä siis tämäkin päivä eilisen tapaan täynnä.

Huomenna sitten arkeen. Mutta yksi homma tänään hoidettavana. Heidi Sohlberg haastoi minut IceBucketChallengeen. Nettihaaste joka on kiertänyt ympäri maailmaa. Kyse tempauksesta jolla kerätään varoja ALS-sairauden eli Amyotrofinen lateraaliskleroosin tutkimustyöhön. Sairaudesta lisää täällä ja Suomessakin muutamia satoja sairastavia: Lisää ALS:stä. Mukaan keräykseen voi osallistua: Ice Bucket Challenge. Tempauksessa kaadetaan pään päälle jääkylmää vettä lahjoituksen viestin eteenpäin viemiseksi. Mukana on maailmalla ollut jo mm. David BeckhamJustin BieberConan O’Brien, Jusain Bolt ja Justin Timberlake. Suomessakin haaste nyt etenee ja itse tänään haastoin mukaan pääministerimme Alexander Stubbin, Mikael Jungnerin, Antti Kaikkosen, rallikuski Esapekka Lapin ja Aku Hirviniemen. Vettäpäähän ja rahaa hyvään tarkoitukseen.

Ja itse toivon, että tällä tempauksella varat ohjataan juuri ALS-sairauden tutkimustyöhön. Se on homma alkuidea ja sellaisena se pidettäköön.

 

 

 

 

 

Kommentit