Benin Pihlaja Pekkalaan – Muistojen metsä sai hyvän ystävän puun

Blogi, maanantaina 10.08.2020

Niin kuin teistä monet tietääkin niin puuthan ovat intohimoni. Jos sanonta sanoo, ettei ole elänyt turhaan, jos on istuttanut puun, niin ei sitten minun elämä ainakaan ihan hukkaan ole voinut mennä. Pekkalaan – minun sieluni paikkaan – olen luonut puulajipuiston tai oikeastaan -metsän. Olen kerännyt tänne suomalaisen luonnon luonnonoikkuja. Täältä löytyy Tapionpöydät, surukuuset, kultakuuset, purpurakuuset ja kaikkien pylväsmallit ja tietenkin kaikki maamme eri puulajit jne. Mutta lisäksi pihapiirissä ja lähimetsässä on paljon muistojen puita. Puut läheisteni muistoksi, mutta myös tärkeiden hetkien muistoksi. Myös hyvien ystävieni muistopuita, mutta myös täällä vierainamme käynneiden istuttamia puita.

Petterin Omenapuu on erityisen upea ja myös Maaritin tänne toivoma isojen punaisten omenien puu. Isä Ambron Pyhäpihlaja kasvaa kauniilla paikalla ja eilen se sai seurakseen Benin pihlajan. Rahime ja Ben kävivät eilen Pekkalassa kesäpäivää istumassa. Mansikoita totta kai ja Benkulle litra jäätelöä. Ne menivät kuin huomaamatta ja leivoksia en edes laskenut. Benillähän on sellainen dietti, että hän syö vain jälkiruokia 🙂 Ystävien visiitti päättyi tälläkin kertaa puun istuttamiseen. Ben istutti Pekkalan viitan luo Sitruunapihlajan. Paikka sinänsä hauska, että se on aivan mökkimme nurkalla. Siellä siis Pekkala -tienviitta ja siinä Ben pysähtyi vielä tullessaan kerran soittamaan, että ”olemmehan me nyt oikeassa paikassa? Tämä viitta näyttää molempiin suuntiin”. Totta, niinhän se vähän näyttääkin, mutta kun se aikanaan teki yksi oppilaistani, niin se on vain jotenkin erityinen.

Helteinen viikoloppu siis sai hienon päätöksen Benin ja Rahimen kanssa. Tänään sitten ohjelmassa ollut jo aamulla lapsen hammaslääkäri ja sitten Jessican kanssa kesälounas.

Huomenna sitten alkaa koulut. Lapset olivat tyytyväisiä lomaan ja huomenna sitten koulutielle taas. Nyt tämän päivän työt tehty ja huolestuneena seurailtu uutisia Koronan toisen aallon tulosta. Toivottavasti nyt hallitus ei liikaa viivyttelisi Suomeen tulevien testaamiseen ja myös tulemisen rajoittamisen suhteen ja myös tuo covid19-testaus pitäisi saada lopulta riittävälle tasolle ja kaikille automaattiseksi ja nopeaksi. Sitä se ei näytä nytkään olevan.

Kommentit