Benin kanssa kesäkiertueesta syyskiertueeseen – Tänään Hollolan Syysmarkkinat ja Tuulosen Syysmessut.

Blogi, lauantaina 30.08.2014

Näin se kesä vaan sitten kääntyy syksyksi. Yli 40 tapahtumaa tuli kesän aikana kierrettyä ja nyt sitten jatketaan syksyn markkinoiden ja muiden parissa. Niitäkin kalenterissa vielä aikamoinen määrä ja tänään Ben Zyskowiczin kanssa aloitamme syksyn kierroksemme Hollolan Syysmarkkinoilta. Aamusta siis ensin Riihimäelle ja sieltä matkaamme Hollolaan. Hollolan Kokoomuksen teltalla olemme 9.30-11.00 ja sitten iltapäivällä minä vielä suuntaan Tuulokseen Tuulosen Syysmessuille. Kokoomus siis kuuntelee tänäänkin.

Ja illalla sitten juhlimme kampanjapäällikköni Riku Bitterin 50-vuotispäiviä Riihimäellä. Rikun on ollut tekijänä kahdessa eduskuntavaalikampanjassani 2007 ja 2011 ja nyt myös hänen johdolla tehdään tulevaakin vuoden 2015 kampanjaa. Tekijämies ja ilman häntä en minäkään tässä olisi missä nyt olen. Onnea siis Rikulle tänään ja paljon kiitoksiakin!

Nyt aamun lehdet ja kahvia ja menoksi.

Kello 16.02 ja 400 km ajoa takana ja hienot tapahtumat niin Hollolassa kuin Tuuloksessakin. Aamusta siis ensin toki Benin kanssa Riihimäelle ja sieltä sitten matkaan. Hollolan Syysmarkkinoilla oli väkeä kivasti liikkeellä ja kokoomuksen uutispuurolla oli aika-ajoin jonoakin. Paljon tuttuja ja oli mukava kuulla, että osa oli tullut Lahdesta ja kauempaakin minua tapaamaan. Blogiani kertoivat lukevan ja osa Facebookiani seuraavan. Saivat hymyn kasvoilleni ja tyytyväisyyden tunteen sisälle. Jotain siis on tehty hyvin ja oikeinkin.

Benin kanssa Hollolasta sitten jatkoimme Riihimäelle ja sieltä matka jatkui sitten Hämeenlinnan kautta Tuulokseen. Tuulosen Syysmessuilla oli Ydin-Hämeen Kokoomuksen teltta ja sinne suuntasimme kollegani Kalle Jokisen kanssa sitten iltapäivällä. Tuulosen kauppakeskuksella riittää aina vilskettä ja niin tänäänkin. Ja aika paljon vielä mökkiläisiäkin matkassa ja jutunaiheina samoja kuin Hollolassakin. Monia huolestutti Venäjä ja sen toimet ja hieman epäröiden tässä joutuu jo itsekin vakuuttelemaan, että ei Euroopassa muka olisi minkäänlaista vaaraa sotilaallisellekin konfliktille. Arviot Euroopasta kovenevat ja synkimmät skenaariot jo pelkäävät tätäkin. Aivan varmasti ei voi kyllä sanoa siis sitäkään, että tällainen kehityskulku ei voisi olla mahdollinen. En sitä todennäköisenä pidä, mutta Venäjän sotatoimet Ukrainassa ja sen kriisin muuttuminen nyt sodaksi voi kyllä viedä kehityskulkua mihin vain. Pahimpaankin pitää kaikkialla varautua. Ja Baltianmaissa ja Itä-Euroopassa ollaan aidosti huolestuneita Venäjän toimista ja jos siellä jotain tapahtuu niin…

No sitten keskusteluissa totta kai Räty-case, ensi vuoden budjetti ja myös sote-uudistus. Isoja ja vaikeitakin aiheita, mutta toki täytyy sekin muistaa, että ensi vuonna velanotto taitetaan jo lähes puoleen tästä vuodesta ja suunta on oikea. On siis väärin väittää, että mitään ei tehtäisi. Sellainen suunnanvaihdos ei todellakaan tapahtu itsestään.

Lapsilisäasia myös puhuttaa. Itse toivon, että valtiovarainvaliokunta Kimmo Sasin johdolla vielä pohtii kertaalleen onko lapsilisien 8 euron leikkaus järkevä. Tai ainakaan sen monimutkainen kompensointimalli lapsivähennyksen kautta. Itse pohtisin nyt sitä, että jos emme kokonaan voi perua lapsilisien leikkausta niin kompensaatio tehtäisiin esimerkiksi eduskunnassa pienentämällä leikkausta esimerkiksi muutamalla eurolla. Se ei loisi turhaa lisähallintoa ja paperisotaa ja hyödyntäisi myös kaikista pienituloisimpia. Sitä ei tämä nyt päätetty lapsivähennysmalli nimittäin tee. Katsotaan jos tässä järki vielä voittaisi.

Nyt hetki aikaa kotona. Ja illalla sitten syntymäpäiväjuhlat Riihimäellä. Onnea Riku Bitter!

 

Kommentit