Ben Zyskowiczin kanssa Häme-päivää.

Blogi, lauantaina 09.08.2014

Täään on sitten Kesäkiertueellamme vuorossa jälleen sitten Häme-päivä. Ben Zyskowicz tulee aamusta Riihimäelle ja sieltä piipahdamme ensin Lopella Lopen Yrittäjien Markkinoilla ja Rompetorilla. Samaan aikaan kylällä on myös Erälopen suuret Erämessut ja myös Osuuspankin Hippokisat. Lopen Kirkonkylälle odotetaankin tänään kesän ennätysyleisöä. Ja kun sääkin meitä näyttää suosivan niin varmasti tuhansia ihmisiä liikkeellä onkin. Ben on Lopen torilla Yrittäjien vieraana kahvilateltalla kello 10.30-11.30. Tervetuloa siis miestä jututtamaan.

Hämeenlinnan Elomessuilla sitten jatkamme Benin kanssa iltapäivän. Elomessut ovat viimeistä kertaa tutussa paikassa ja varmasti sielläkin ruuhkaa tänään ja huomenna sunnuntaina. Me olemme Kokoomuksen teltalla Benin kanssa paikalla kello 14-16. Nähdään siis sielläkin jos Elomessuille olette suuntaamassa.

Kesäpäivä – elokuu. Kesäkiertueemme ei kuitenkaan Benin kanssa vielä lopu. Me mennään. 

Kello 19.12 ja kotona.

Tänään siis kiersimme Benin kanssa jälleen Hämettä. Tällä kertaa Kesäkiertueemme pysähtyi aamusta Lopelle ja sitten iltapäivällä Hämeenlinnaan. Ja juttukavereita oli Ben Zyskowiczillä ollut heti aamusta Riihimäelläkin. Mainio kaveri ja hurja tahti. Viime viikonloppuna olimme samoissa tunnelmissa Jyväskylässä ja nyt mies suuntasi sitten junalla Tampereelle huomiseksi ja sieltä sitten Seinäjoelle maanantaiksi ja tiistaiksi. 

Lopen Yrittäjien Markkinoilla ja Rompetorilla oli väkeä kivasti. Ei ehkä aivan niin paljon kuin aiemmin. Ehkä monet päällekkäiset tapahtumat hieman verottivat niin myyjiä kuin markkinaväkeäkin. Mutta Benillä ei ollut pulaa juttukavereista eikä minullakaan luonnollisestikaan kotikunnan torilla. Itse suuntasin torilta sitten jo aiemmin yksityistilaisuuteen ja Ben jatkoi sitten päivää Lopella yhdessä Derya Özgünin kanssa. Minä oli päivällä sitten poissa.

Mutta myöhemmin iltapäivällä sitten palasin Benin matkaseuraksi ja suuntasimme Hämeenlinnaan Elomessuille. Keijo Suomalaisen johdolla siellä oli kaikki valmista ja jakoon meni isot niput Nykypäiviä ja myös paljon kaasupalloja. Kiitokset siis kaikille puuhanaisille ja -miehille. Oli hieno saada olla mukana tällaisessa. Ja valtavasti oli myös juttuseuraakin ja parhaat jopa niin, että aamulla tapasimme Lopen torilla ja illansuussa sitten Hämeenlinnassa. 

Keskustelut aikalailla vakaviakin. Eniten ehkä nyt puhutti huoli maailmanrauhasta ja Venäjästä yleensä. Näyttää siltä, että yhä useampi kokee Venäjän todelliseksi uhkaksi jopa meille suomalaisille. Toivottavasti näin ei ole, mutta vakavasti tilanne on syytä ottaa ja toivottavasti Venäjän presidentti Vladimir Putin toimisi nyt vastuullisesti. Pahimmillaan Ukrainassa venäläisten joukkojen murtautuminen Ukrainan puolelle on vain tuntien tai vuorokauden kysymys. Tältä tilanne nyt näyttää ja se voi johtaa mihin vain.

Toki keskustelussa oli myös valtiovarainministeri Antti Rinteen budjettiesityskin. Monet olivat pettyneitä lisäleikkauksiin mm. koulutuksesta ja puolustusvoimista. Mutta myös ihmetystä aiheutti Rinteen lisäkorotusesitykset autoiluun ja sähköveroon. Ja myös yleensä taloustilanne tässäkin tulokulmassa huolestutti. Edelleen maamme velkaantuu siis kovaa vauhtia eikä Rinteen budjetti sitä lopettaisi. Itse totesin, että on hyvin todennäköistä, että jo parin viikon päästä budjettiriihessä tilanne on aivan toinen ja joudutaan paketti avamaan suurestikin. Osaksi siksi, että Rinne on tehnyt omavaltaisia leikkauksia muiden ministereiden vastuualueille ja toisaalta siksi, että budjetissa ei ole otettu lainkaan huomioon Venäjän-pakotteiden vaikutusta maamme talouteen. Vaikutukset tulevat olemaan kovia ja nopeitakin ja niihin on syytä paneutua. 

Ja keskusteluja myös jätehuollosta, jätevesistä, järvien tiloista, terveydenhoidosta kuin kouluasioistakin. Siis elämän kirjoa laidasta laitaan.

Tänään ilta vielä Pekkalan mökillä. Ostin hienon vaahteran. Nopea kasvuinen kaveri ja mikä olisikaan parempi muu Pekkalan metsurin Jounin muistolle. Puu joka tuottaa puuta ennätysvauhtia. Vaahtera saa tänään paikkansa ja jää muistoksi hienosta miehestä jolle kutsu kävi aivan liian aikaisin.

 

 

Kommentit