Autoveropäätösten valittaminen uudistumassa – Timo Heinonen: ”Tärkeää olisi puuttua siihen miksi niin paljon valitetaan”

Uutiset, perjantaina 28.03.2008

Eduskunnassa on käsittelyssä hallituksen esityksen, jonka mukaan tulevaisuudessa autojen veropäätöksistä valitettaisiin ensin kirjallisella oikaisuvaatimuksella suoraan tullille. Vasta tästä päätöksestä tarpeen mukaan olisi mahdollisuus valittaa hallinto-oikeuteen.

– On varsin järkevää, että järjestelmää uudistetaan. Nythän kaikki valitukset menevät suoraan Helsingin hallinto-oikeuteen ja ei ole vaikea kuvitella millainen ruuhka siellä on, totesi liikenne- ja viestintävaliokunnan varajäsen Timo Heinonen.

Heinonen näkee kuitenkin yhtä tärkeäksi myös selvittää sitä miksi valituksia tulee niin paljon.

– Tiedän, että järjestelmä ei toimi, mutta varmasti osaksi syytä on tiedotuksessa ja opastuksessakin. Näitä syitä olisi minusta ensiarvoisen tärkeää selvittää ja puuttua myös sinne.

Uudituksen jälkeen tullin käsiteltyä oikaisuvaatimuksen niin mahdollinen jatkovalitus käsiteltäisiin Helsingin hallinto-oikeuden sijasta autonostajan kotipaikan mukaan määräytyvässä hallinto-oikeudessa.

– Europarlamentaarikkomme Ari Vatanen on tehnyt hyvää työtä liikenneasioiden parissa ja täytyy todella toivoa, että malleja ja toimintoja saataisiin pikkuhiljaa kuntoon. Myös esimerkiksi tuontiautojen vakuuttamisessa on omia erikoisuuksiaan. Pakka kannattaisi pöyhiä oikein kunnolla.

Kommentit