Asuntoministeri Jan Vapaavuori kiitteli Riihimäen asemanseudun kehittämistä ”Rakentaminen tapahtuu juuri oikein radan varteen”

Uutiset, maanantaina 19.05.2008

Hyvinkää-Riihimäen Kauppakamarin Business-lounastilaisuuden jälkeen asuntoministeri Jan Vapaavuori tutustui vielä Riihimäen kehittyvään asemanseutuun. Keskusteluissa ei voinut olla esille nousematta kauppakeskusrakentaminen ja Riihimäen hankkeita ministeri kiitteli vuolaasti.

– Tämä on juuri oikein tehty. Raideliikenteen varaan perustuvat kauppakeskukset ja asuntorakentaminen on juuri sitä mitä pitää suosia, totesi asuntoministeri Jan Vapaavuori Riihimäellä tutustuessaan asemanseutuun ja parhaillaan rakenteilla olevaan matkakeskukseen.

Vierailun aikana ministerille esiteltiin kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokasen ja YIT:n johtajien kanssa rakennustyömaata, josta osa tuhoutui parin viikon takaisessa tulipalossa. Rakentajan edustajat eivät osanneet vielä kertoa tuhojen laajuudesta, mutta väistämättä se tarkoittaa useamman kuukauden viivästymistä alkuperäisestä aikataulusta. Samalla ministerille esiteltiin myös Prima-keskuksen ja nyt rakenteilla olevien hankkeiden lisäksi myös alueelle tulevia muita hankkeita.

– Voimalaan on suunnitteilla toimintaa ja alueelle tulee runsaasti myös asuntoja mm. Piikinmäen alueelle ja nykyisen linja-autoaseman alueelle, kertoi kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen ja ministeri oli tyytyväinen kuulemaansa.

– On tärkeää, että alueelle tulee myös asutusta. Näin raideliikenne on käytettävissä suoraan kodeista.

Timo Heinonen esitteli Vapaavuorelle Riihimäen asemalaiturit

Vierailun jälkeen asuntoministeri Jan Vapaavuori tutustui vielä Riihimäen nykyiseen asemarakennukseen ja erityisesti vanhoihin asemalaitureihin. Kansanedustaja Timo Heinonen esitti ministerille toiveen, että hän voisi osaltaan olla kiirehtimässä asemalaiturien korjaamista esteettömäksi.

– Olisi toivottavaa, että kun Riihimäen kaupunki ja yrityselämä panostaa alueeseen tällaisia satsauksia niin voisimme samalla saada tärkeimmän risteysasemamme asemalaiturit esteettömiksi. Se tarkoittaisi muutaman kymmenen sentin korjausta laitureihin, kertoi Heinonen.

Vapaavuori totesi, että esteettömyys on tärkeä asia ja se pitää ottaa kaikessa rakentamisessa huomioon. Asiaa on siis syytä viedä eteenpäin.

– Tällä hetkellä juniin nouseminen ei onnistu pyörätuolin kanssa ja nouseminen on vaikeaa myös monelle ikäihmiselle, totesi Heinonen.

Kommentit