Arki alkaa, mutta ei enää samana – Budjettiriihessä syytä lisätä vielä myös poliisimiesten määrää

Blogi, maanantaina 21.08.2017

Eilisen blogini halusin tehdä hiljaiseksi. Se sopi parhaiten päivään mikä alkoi hiljaisella hetkellä kotikirkossa. Koskettava tunnelma sielläkin eikä kyyneliltäkään vältytty. Yhdessä kuitenkin olemme tässäkin tilanteessa vahvempia.

Lasten kanssa arjen pitää kuitenkin jatkua ja toisaalta huolehtia siitä, että lasten päihin ei pääse eikä ainakaan jää pahoja tunteita ja vastaamattomia kysymyksiä. Lapsia hyvä suojata ja suojella tältä uutistulvalta, mutta myös tarvittaessa puhua ja keskustella.

Eilen siksi myös teimme kotona aivan normaaleja juttuja ja kävimme katsomassa myös upeaa Lopen Räyskälän Ilmailupäivää. Hieno tapahtuma ja paljon nähtävää, koettavaa ja tehtävääkin. Entinen opettajakin pääsi askartelemaan ja vieläpä lennokkia. Hauskaa kaiken vakavan ja vaikean keskellä.

Räyskälän seutu kehittyy nyt myös hyvin askelin. Alkaneella viikolla kentälle tehdään uutta asfalttia ja jatkossakin mm. poliisi voi käyttää kenttää koulutuskäytössä. Räyskälä myös saamassa vihdoin sen vuosikymmeniä kaivatun linja-autollisen verran majoitustilaa ja paljon muutakin. Isoja askelia ja uskon, että koko alue ja koko Loppi ja Hämekin tulee tästä hyötymään merkittävästi.

Illalla vielä muutama puhelin palaveri myös Turunkin tapahtumiin ja ensi vuoden budjettiin liittyen ja siinä tuo pyhäpäivä. Tänään nyt arkeen ja sen täytyy avautua mahdollisimman tavallisena. Voimia ja yhteisöllisyyttä kaikille. Yhdessä.

Itse olen esittänyt, että nyt syyskuun ensi vuoden budjettiriihessä lisättäisiin määrärahoja vielä poliisille niin, että voisimme tulevina vuosina nostaa myös poliisien määrää tästä 7200 kohti 7500. Tarvitsemme lisää poliiseja näkymään arjessa.

Kello 19.00 ja päivä aika mukavasti pulkassa. Esitys poliisien lisäämisestä on saanut hyvän vastaanoton ja myös tiedustelulainsäädännön kiirehtimistä on tuettu aikalailla joka suunnalta. Toivottavasti asioissa voidaan edetä nopealla aikataululla. Toivon myös tiukennuksia terrorismilakeihin. Esimerkiksi jo kauan sitten esittämäni terrorijärjestöön kuulumisen kriminalisointi olisi tehokas keino puuttua pienempiinkin toimiin. Myös karkotukset pitää laittaa heti toimeen eikä jättää kielteisen päätöksen saaneita maahan. Tämä on tilanne mikä näyttää laskevan kynnystä ryhtyä myös tällaisiin toimiin.

Tänään myös erinomaisia puheenvuoroja aiheesta myös syksyn diplomaattipäivillä. Erinomainen mm. Soinilla ja Orpolla. Nyt tarvitsemme juuri tällaisia vahvoja puheenvuoroja ja kannanottoja asioissa etenemiseksi.

Päivällä myös syksyn ensimmäinen palaveri Avustajani Deryan kanssa. Työntäyteinen syksy tulossa ja tänään hieman askelmerkkejä siihen. Ja tänään myös avattiin varausjärjestelmä eduskuntavierailuja varten. Jos siis haluatte tulla tutustumaan remontoituun eduskuntaan niin laittakaapa viestiä derya.ozgun@eduskunta.fi. Vierailulle voi tulla kaveriporukalla, työporukalla, koululuokan kanssa tai opiskelijaryhmällä. Ja totta kai yhdistykset, seurat ja muut vastaavat ryhmät enemmän kuin tervetulleita eduskuntaan käymää ja vaikkapa kokoustakin pitämään. Laittakaa viestiä.

 

 

 

Kommentit