Anna kotimaan yllättää.

Blogi, torstaina 17.04.2014

Päätimme jäädä Helsinkiin. Siis pieni loma omassa pääkaupungissa ja minun työpaikkakaupungissa. Ja voi todeta, että tämä kotimaa yllättää kerta toisensa jälkeen. No tiesinhän minä sen kuinka paljon Helsingissä on nähtävää ja koettavaa, mutta jälleen kotimaa jopa yllätti.

Aamusta suuntamisemme Uspenskin Katedraaliin. Omassa suvussani ortodokseja ehkä vain siltä osin kun isoäitini suku Hämeenlinnan Bogdanoffeista menee Venäjälle. Mutta puolisoni mummi oli ortodoksi ja halusimme lapsillemme hakea pääsiäisen ikonimunat. Katedraalissa aamulla myös Kiirastorstain jumalanpalvelus oli jo hieno hetki jäädä kirkkoon. Minä jotenkin niin luterilainen, että ehkä tämä minulle liiankin suorittavaa, mutta toki itsekin toivoisin omaltakin kirkolta hieman uuttakin. Moni seurakunta tarjoaakin paljon uuttakin Tuomasmessujen ja muussa hengessä ja sellaista itse enemmän toivoisin. Ortodoksien jumalanpalvelus oli toki tunnelmainen ja arvokas. Arvostin. Olen itse pääsiäisenä halunnut hetken kirkossakin viettää ja kerran Turussa ja useimmin kotikunnassani. Mutta nyt Helsingissä ja useammassakin.

Päivään mahtui sitten kymmeniä kauppoja, meidän oma Tuomiokirkkomme ja taidetta ja paljon muutakin. Helsinki siis yllättää ja tarjoaa paljon. Kannattaa kokeilla ja totta kai kotimaan matkailu myös tukee maamme työllisyyttä ja arvokasta ja kasvavaa palvelualaakin. 

Huomenna sitten vieraaksi Messukeskukseen. Tällä kertaa perinteinen ja minun ja monen muunkin jokaiseen pääsiäiseen kuuluva American Car Show. Upea ja yksi maamme suurimmista autonäyttelyistä. Kannattaa ehdottomasti poiketa.

Kommentit