Jean Claude Juncker, Jyrki Katainen ja Euroehdokkaat.

Blogi, keskiviikkona 16.04.2014

Tänään Helsingissä järjestetään yksi kevään eurovaalien suurimmista tapahtumista kun Jean-Claude Juncker saapuu Suomeen Jyrki Kataisen vieraaksi. Juncker on kevään vaaleissa suurimman EPP-ryhmän eli Euroopan Kansanpuolueen kärkiehdokas. Kokoomus kuuluu samaan ryhmään eurooppalaisessa perheessä. EPP:n merkityksestä ja vaikutusvallasta kertoo paljon sekin, että myös nykyinen Euroopan komission puheenjohtaja, José Barroso on EPP-läinen ja tälläkin hetkellä EPP on EU:n suurin poliittinen ryhmä 265 europarlamentaarikollaan.

Tänään keskiviikkona 16.4.2014 järjestämme suuren eurovaalitilaisuuden Helsingin keskustassa Kolmen sepän patsaalla Jean Claude Juckerin ja Jyrki Kataisen johdolla. Paikalla myös meidän suomalaisia eurovaaliehdokkaitamme ja myös minä luonnollisesti talkoissa mukana. Katainen ja Jean-Claude Juncker, joka on EPP:n kärkiehdokas komission puheenjohtajaksi ovat paikalla Kolmen Sepän Patsaalla klo 12.30-13.00.

Kello 23.22 ja ilta Helsingissä. Itseasiassa koko päiväkin. Tänään oli yksi EU-vaalien päätapahtumista Helsingissä kun EPP:n kärkiehdokas Jean Claude Juncker kävi vieraanamme. Ja täytyy sanoa, että kyllä oli väkeä liikkeellä ja tunnelmaa Kolmen Sepän Patsaalla kun ensin paikalle tuli pääministerimme Jyrki Katainen ja sitten seuraamme liittyi myös Juncker. Karismaattinen johtaja ja todennäköisesti seuraava komission puheenjohtaja. Ja hieno oli nähdä miten läheiset välit hänellä ja Jyrkillä ja myös Alexander Stubbilla on. Olemme siis todellakin ytimessä ja puolueellamme parhaat yhteydet muihin Euroopan maihin. Ne ovat tällaisina aikoina entistä tärkeämpiä.

Oli myös mukava jälleen huomata, että työ tuottaa itsellekin tulosta. Kolmen Sepän Patsaalla paljon väkeä joka tuli minuakin jututtamaan ja tuomaan terveisiä niin Ukrainan tilanteesta kuin monesta kotimaammekin asiasta. Kiitos siis teille kaikille ja kiitos myös teille uusille tuttavuuksille joihin sain tänään tutustua. Teistä jo moni Facebookissa mukaani liittyikin kuten myös Instagraminkin puolella. 

Sitten päivä Helsingissä nauttien keväästä ja illalla vielä mielenkiintoinen leffa. Muutoksii. Leffa kertoi karua tarinaa Helsingin lähiöiden nuorista. On ilo ja ennen muuta onni saada kasvattaa omaa perhettä Lopella.

 

 

Kommentit