American Car Show saa motorsportmiehenkin sydämen sykkimään.

Blogi, perjantaina 18.04.2014

Tänään perinteinen vierailu FHRA:n American Car Showhun Helsingin Messukeskukseen. Joka pääsiäinen hallit täyttävät upeista jenkkiautoista, mutta myös moottoriurheilusta, tuningista ja kaikesta mahdollisesta hienon kromin ja kimalluksen välillä. 

Itse olen toistakymmentä vuotta joka pääsiäinen yhden vapaapäivän nauttinut ACS:ssä ja niin tänäänkin. Tapahtumaa tekemässä monta tuttua vuosien varrelta niin kiihdytyskisoista kuin tv-puoleltakin. Ja tänäänkin monta hienoa kohtaamista ja monta keskustelua hieman töistä ja enemmän vapaa-ajasta. No mahtui vierailuun myös yksi radiohaastattelukin tällä kertaa Radio Citylle ja myös muutama muukin juttu.

Ehkä hienointa oli kuulla kunnolla Drag Race Finlandin suurhankkeesta uudistaa Alastaron Moottoriradan kiihdytyssuoran asfaltti. Uusi yhdistys on perustettu nyt hoitamaan tätä isoa urakkaa ja keräämään rahoitus siihen yksityisiltä ja yrityksiltä. Itsekin ajattelin laittaa korteni kekoon kun lupasin tuon pahennusta aiheuttaneen palkankorotuksemme käyttää johonkin yleishyödylliseen. Tämä sopii hyvin Lastensairaalan ja muiden rinnalle joihin osaan kuukausittainkin rahaa ohjaan. Nyt hieman rakkaudesta motorsportiin tännekin. 

Helsingin Messukeskuksessa siis riittää hyvinkin nähtävää ainakin pitkäksi päiväksi. Ja hienoa, että mukana nyt myös nuoria autonrakentajia ja myös laajasti moottoriurheilua ja autoharrastamista. Itse olen yrittänyt saada meille Suomeenkin museorekisterin rinnalle jonkinlaisen harrasteautorekisteröinnin. Tässä olisi paljon tehtävää ja kannustettavaa ja olen varma, että upeasta harrastuksesta kumpuaa monia tulevaisuuden osaajiakin. Ehkä joskus tässä vielä onnistun.

American Car Shown jälkeen sitten loppupäivä Loppijärvellä. Hieman linnuille uusia pönttöjä, Pekkalan kaivon kevät tyhjennys ja kiviportaidenkin rakentamista. Olipahan mukava hetki oman lapsen kanssa. Elämän parhaita.

Huomenna lauantaina sitten avataan Lopen Markkinakesä.

LANKALAUANTAIN MARKKINAT
la 19.4.2014 Lopen torilla.

Itsekin markkinoille tavan mukaan olen päättänyt lähteä. Hihasta saa tulla nyppäämään ja kahvitkin tarjoan torikahvilassa. Rohkeasti vain juttusille jos siellä törmäämme. Ja tervetuloa Lopelle!

 

Kommentit