Angry Birds Land.

Blogi, perjantaina 27.07.2012

Tälle kesälle Tampereen Särkänniemeen avattu maailman ensimmäinen Angry Birds Land yllätti positiivisesti. Enkä yhtään ihmettele, että ennen kaikkea perheen pienimmille suunnattu aivan uudenlanen huvipuisto- tai huvittelupuistokonsepti onkin herättänyt kiinnostusta ympäri maailmaa. Rovio Entertainmentin maailman suosituimpaan peliin Angry Birdseihin perustuvasta Angry Birds Landeissa on ehdottomasti vientituotteeksi.

Minua tässä kokonaisuudessa viehätti ennen muuta se, että tällä alueella eivät vain koneet ja vempaimet vie lapsia vaan myös lapset tekevät itse. Vaikka alueella onkin kaksi aivan uutta laitetta Angry Birds Ride ja Majakka niin tärkein ja suurin on toisen suomalaisen menestystarinan rovaniemeläisen Lappset Group Oy:n rakentama Angry Birds Seikkailurata. Siellä siis lapset tekevät itse. Liikkuvat, kiipeilevät, laskevat ja tutkivat ja etsivät vihreiden possujen piilottamia munia. Loistava juttu.

Land ei land jos ei alueelta tottakai löytyisi myös aiheeseen sopivia myymälöitä ja herkkupisteit ja kaikki tietenkin vihaisten lintujen valtakuntaa.

Minut Angry Birds Land yllätti positiivisesti niin kuin itse AB-pelitkin. Olen varma, että tätä suomalaista menestystarinaa viedään tässäkin muodossa vielä moneen paikkaan ja Lappsetin seikkailuradat tulevat maailmalla entistä tunnetummiksi. Onhan ne jo nytkin maailman turvallisimpia, mutta samalla myös huimia lasten seikkailukeskuksia missä lapset tekevät itse.

Avataanko seuraava Angry Birds Land Kiinaan vai Iso-Britanniaan. Sen aika näyttää. Mutta menkää te kaikki Särkänniemeen maailman ensimmäiseen AB-Landiin!

Tampereen retkellämme riitti myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Itse Särkänniemi on aivan loistava koko perheen huvipuisto. Sanoisin, että joka reilusti Linnanmäkeä parempi niin näille perheen aivan pienimmille kuin perheen hurjapäisimmillekin. Myös ruoka- ja ravintolapalveluissaan Särkänniemi lyö minusta selkeästi Linnanmäen jolla olisikin paljon tehtävää palatakseen maamme ykköshuvipuistoksi Alahärmän PowerParkin ja Särkänniemen ohi tai edes rinnalle.

Mutta Pirkanmaa tarjosi myös paljon muuta. Alueen pääkaupunki Tamperehan on jo sinällään kiva kesäkaupunki ja sen ympärillä paljon erilaisia kohteita joista me nyt valitsimme kesäohjelmaamme useamman kotieläinpuiston. Strutsitilaa ja kotieläinpihaa ja lukuisia suoramyyntitiloja. Paikkoja on paljon ja valinnan varaakin.

Kaiken kaikkiaa hieno kesälomasuunta tuo Tampereen seutu ja Pirkanmaa. Suosittelen. 

Nautitaan nyt tästä kesästä kun se vihdoin tuli. Nyt taas Hämeen sydänmailla Lopella. 

Liityn.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään ryhmästä joka ei halua Yhdysvalloissa lausua teatteriampujan nimeä.  ”Muistakaamme uhrien nimet eikä sen pelkurin nimeä, joka teki tämän.”

Itse keskustelin tästä samasta aiheesta toimittajien kanssa eduskunnassa keväällä vai talvellako se oli. Minusta Norjan tapauksessakin olisi paljon parempi puhua vain ”Norjan massamurhaajasta” ja Suomessakin esimerkiksi ”Jokelan kouluampujasta” tai ”Kauhajoen kouluampujasta”. Suomalaiset toimittajat, joiden kanssa asiasta keskustelin olivat kanssani eri mieltä. On kuulemma tärkeää tuoda tosiasiat esille?? Mutta eikö se ole jo kertaalleen tuotu kun nimi on kerrottu. Ja tarvitseeko esimerkiksi näiden sairaiden ihmisten kuvia pitää viikosta toiseen lehdissä esillä tai sitten Suomenkin uutisissa näyttää kertaa toisensa jälkeen miten Norjan massamurhaaja tekee uusnatsien tervehdyksen. Minusta tämä jatkuva uutisointi ja nimen esillä pitäminen ja heidän ”sairaiden tavoitteiden” läpikäyminen vain luo erikoista ilmapiiria murhaajien ympärille. Mitä mieltä te olette?

Voisimme perustaa Suomeekin vastaavan ryhmän? Haastetaan lehdet ja muukin media mukaan tähän. Uutisoidaan asiat, mutta muistetaan uhrien nimet eikä näiden pelkureiden nimiä, jotka nämä tekivät. 

Itse liityn tähän ryhmään mielelläni ja en näiden pelkureiden nimiä mainitse. Oletko sinä mukana?

….

 

Lomapäivä sai upean päätöksen tänään Hausjärvellä. Turkhaudan Miinan Montussa käynnistyi tänään jo kuudennen kerran Monttu Soikoon! musiikkifestivaali ja tapahtuman avasi tällä kertaa oma suosikkini Heli Kajo. Katsomo lähes täynnä ja huomenna sitten kuulemma jo lähes loppuuunmyyty kun lavalle kiipeää Semmarit illan konserttiinsa. Mutta tänään Heli Kajo veti aivan fantastisen keikan lämpimässä kesäillassa ja tunnelma oli juuri sellaista mitä tällaisessa tapahtumassa pitää ollakin. Helin jälkeen lavalle tuli vielä Emma Salokoski.

Mutta kesäpäivä näin päätökseen. Huomenna sitten Vanajanlinnarallia tai sprinttiä tällä kertaa, Punaisen Tuvan Fashion Outlet -tapahtumaa ja illalla vielä hyvän ystävän häihin. Kesää parhaimmillaan.

 

 

Kommentit