Alexander Stubb noussut nimenä esille – Mutta Niinistö myös demarien suosikki presidentiksi

Uutiset, keskiviikkona 20.08.2008

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö on tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan ylivoimaisesti suosituin ehdokas Suomen seuraavaksi presidentiksi. Niinistön arvioi parhaaksi ehdokkaaksi peräti lähes 40 prosenttia suomalaisista ja hän on jopa suosituin ehdokas myös SDP:n ja Vihreiden kannattajien joukossa.

– En tiedä mistä tämä sitten kertoo. Aikalailla erikoista on, että demaritkin liputtavat näin vahvasti Niinistön puolesta. Ehkä hekin ovat nyt heränneet, hymyili kansanedustaja Timo Heinonen kommentoidessaan tuoreita gallup-lukuja.

Erityisen tyytyväinen Niinistön ylivoiman rinnalla Heinonen oli myös ulkoministeri Alexander Stubbin nimen vahvaan nousuun.

– Tätä olen itseasiassa jo odottanutkin. Stubb on jatkanut vahvasti Kanervan viitoittamaan aktiivista ulkoministerin uraa ja tulokset puhuvat puolestaan.

Ulkoministeri Alexander Stubb on noussut kolmanneksi suosituimmaksi ehdokkaaksi presidentiksi Ylen uutisten teettämässä kyselyssä. Niinistön ja Stubbin väliin vain niukasti ulkoministerin eteen mahtuu vain pääministeri Matti Vanhanen.

Tutkimuksen teki Taloustutkimus Yleisradion toimeksiannosta 9.-18. heinäkuuta. Tutkimukseen osallistui 2 010 vastaajaa.

Kommentit