Alexander Stubb Hämeessä.

Blogi, lauantaina 26.04.2014

Tänään jatkamme EU-vaalikiertuetta Hämeessä Eurooppaministeri ja eurovaaliehdokas Alexander Stubbin kanssa. Alex lähtee aamusta liikkeelle pyörällä Nurmijärveltä ja pysähdykset Hämeessä Riihimäellä Laurellilla klo 11-11.30 ja siitä jatkamme matkaa Hämeenlinnaan missä kahvittelemme Reskalla Emiliassa klo 13-13.30. Lähde sinäkin mukaan – ainakin kahville ja juttelemaan.

Nyt aamun lehdet, iso kuppia mustaa kahvia ja ruisleipää. Kohta mennään.

….

Upea kiertuepäivä tänään Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.

Ulkomaankauppaministeri ja Eurooppaministeri Alexander Stubb teki tänään hieman normaalista poikkeavan kiertueen Hämeeseen. Nurmijärveltä mies lähti pyörällä liikkeelle ja kohteena lopulta Tampere ja illalla puhe siellä. Mutta matkalle saimme tehtyä monta hienoa EU-vaalitilaisuutta ja itse olin mukana pysähdyksissä Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. 

Riihimäen Laurellilla olikin aamusta hieno tunnelma kun väki oli jo hyvissä ajoin odottamassa fillariporukkaa Hyvinkäältä Hämeen puolelle. Alexin vetämänä letka tulikin ajoissa paikalla ja Laurellilla aika menikin kuin siivin. Juttukavereita oli niin Alexille kuin minullekin niin sisällä kuin ulkonakin. Ja lapset saivat ilmapalloja ja aikuiset kahvia ja pullaa. 

Puolenpäivän jälkeen olimme sitten jo seuraavassa pysähdyksessä ja silloin paikkana Hämeenlinnan kävelykatu Reska ja Cafe Emilian terassi. Väkeä olikin sitten jo ruuhkaksi asti ja aika hieno tunnelma oli Alexin puheen aikana kun Reska kertakaikkiaan meni tukkoon väestä. Harvoin sellaistakaan nähdään. No onneksi sopu tilaa teki ja kaikki pääsivät läpikin jos kiire torille tai muualle oli. Hämeenlinnassa Kokoomuksen Keijo Suomalainen myös haastatteli hetken Alexander Stubbia koko yleisölle ja juuri tämä hetki väen hienosti kävelykadulla pysäyttikin kuin huomaamatta.

Hämeenlinnasta Alexin matka jatkui sitten vielä muutaman pysäkin kautta Tampereelle. Itse jäin vielä hetkeksi Hämeenlinnaan juttelemaan ihmisten kanssa kun niin moni oli myös minua varta vasten tullut tapaamaan. Kiitos ja kiva, että tulitte ja juttusillekin. Aiheina mm. Ukrainaa, pakko-ruotsia, kuntaliitoksia, sote-asioita ja myös hieman urheiluakin. Ja myös entinen opettajaopiskeluaikojeni vuokraisäntäkin kävi tervehtimässä ja moni muu tuttu. Olipa hieno päivä.

Aamulla ennen Alexin ja minun EU-vaalikiertuepäivää piipahdin myös Lopen Shellillä. Toimittaja ja ystäväni Kare Asp juhlisti 60-vuotispäiväänsä kahveilla Shellin Parlamentissä ja myös Essolla. Itse jo hieman etuajassa liikkeellä ja lahjan jäti pöytään – herkkuja kulinaristille 🙂

Onnea siis vielä täälläkin Kare sinulle ja vauhdikkaita ja motorsportinkin täyttämiä vuosia lisää.

Nyt hetki aikaa kotona ja illalla sitten Hämeenlinnaan uudestaan. Vieraaksi Ratsastajaliiton Juhlagaalaan. Minulla kunnia jakaa yksi palkintokin maamme parhaiden ratsastajien juhlaillassa. Upea ilta luvassa ja hienoja ystäviä ja tuttuja paljon mukana.

….

Onnea Aulangon Ratsastuskoulu.

Tänään illalla vietimme vielä upeaa iltaa yhdessä ratsastajien kanssa Vanajanlinnassa. Suomen Ratsastajaliiton Ratsastajagaala keräsi jälleen yhteen myös maamme parhaatkin ratsastajat ja oli kunnia saada olla kutsuvieraana ja palkinnonjakajanakin mukana. Linna täynnä koko viikonlopun ratsastajia ja hevosväkeä ja tänään illalla palkittiin eri kategorioissa parhaat. Meidän alueelle tuli arvostettu Vuoden Ratsastuskoulun tunnustus kun palkinnon pokkasi Ahveniston Ratsastuskoulu. Onnea siis Aulangolle Hämeenlinnaan. Ja maininnan ansaitsee myös EM-hopeamitalisti Elmo Jankari joka putsasi palkintopöytää monen pystin osalta. Ehkä arvokkaimpana Vuoden Ratsastajan -palkinto.

Hieno ilta Vanajanlinnassa ja sinne väki jäi vielä juhlimaan. Minulla pitkästä aikaa huomenna vapaata ja ajattelin nousta jo varhain nauttimaan keväästä ja vapaapäivästä. Siksi nyt jo kotosalla kun kello vasta pikku hiljaa juoksee puoltayötä kohden. Huomenna nautitaan keväästä ja luonnosta.

 

Kommentit