Älä osta mitään päivä!

Blogi, perjantaina 25.11.2011

Tänään vietetään siis kansainvälistä tuhlaamisen ja ylenpalttisen krääsän päivää. Kerskakulutuksen päivää. Siis vallanmainio paikka pysähtyä itsekin miettimään mitä kaikkea sitä tässä maailmassa oikeastaan tarvitsee ja pitää ostella ja hankkia ja usein juurikin sellaista mitä ilmankin tulee toimeen. Tänä vuonna teemana myös se, että ostopäätöstä tehdessä voi miettiä myös vaihtoehtoista tuotetta esimerkiksi vastuullisemmin tuotettua tai lähellä kasvatettua jne. Tai sitten vaikkapa kulttuurielämyksen esineen sijaan.

Mielenkiintoiseksi tämän päivän eli marraskuun viimeisen päivän tekee se, että nimenomaan tämä päivä on mm. USA:ssa yksi kaupan vilkkaimpia päiviä. Ei siis ole sattumaan, että juuri tässä joulun kynnyksellä muistutetaan turhista hankinnoista ja kerskakulutuksesta.

Mutta samaan aikaan on muuten hyvä muistaa ja miettiä sitäkin, että kaikilla ei ole varaa ja mahdollisuutta ostaa edes kaikkea elämän kannalta välttämätöntä ja tarpeellistakin ruuasta ja vaatteista lähtien. Pidetään sekin tänään mielessä.

Minä en osta tänään mitään ja koitan muutenkin olla vastuullisempi huomennakin.

….

Tänään muutama haastattelupyyntö jo aamuun liittyen Lopen asioihin ja hieman valtakunnankin juttuihin. Ennen kahdeksaa jo mennään siis. Ja sitten Valtion Liikuntaneuvoston LiiPon kokoukseen ja siitä eteenpäin.

Kello 15.27 ja Lopella kotona. Uutinen Lopen kunnan maakaupasta liittyen Riihimäen ja Lopen Rajalla sijaitsevalle Silmänkannon alueelle on saanut aikamoisen erinomaisen vastaanoton. Viestejä on tullut paljon ja aloitteellisuuttamme ja toimintaamme on kehuttu niin Riihimäeltä, Hausjärveltä kuin tottakai Lopeltakin. Olen itsekin tyytyväinen, että pitkään työnalla ollut hanke on nyt etenemässä päätökseen ja kunnanhallitusryhmät ovat jo asiaa etukäteen käsitelleetkin taustatueksi ja uskoisin, että maanantaina kunnanhallitus menee näin hyvin eteenpäin. Mutta tottakai se pitää muistaa, että kaikki on aina mahdollista ja lopullisen päätöksen asiasta tekee sitten vasta joulukuun valtuusto. Mutta jos ja kun asia etenee näin niin toivottavasti jo alkuvuodesta saamme kertoa sitten lisää hyviä uutisia. Katsotaan. Mutta kiitokset viesteistä ja tsempeistä. Olen vakuuttunut, että tämä hanke sataa koko seutukunnankin laariin.

Tänään eduskunnassa jatkoimme kuulemisia ulkoasiainvaliokunnassa ja aamulla Liikuntapoliittisessa jaoksessa käsittelimme mm. liikunnan ja sen rahoituksen vaikuttamisen tulevaisuuden arviointia yms. Istuntokin jo takana ja nyt vapaa iltapäivä ja aikaa kahville, lehdille ja läheisille. Illalla vielä lupasin piipahtaa kuntamme henkilöstön pikkujouluissa. Mukava tavata väkeämme näinkin.

Illalla piipahdin vielä Lopen kunnan henkilöstön pikkujouluissa. Täytyy todeta, että aivan mahtava oli tunnelma ja jostain kertoo sekin, että yli puolet työntekijöistämme oli paikalla. Loppisalissa ja koululla siis pikkujoulun tunnelmaa ja oli kiva viedä pikkutervehdys niille oikeille kuntamme tekijöille. Sillä kyllähän se on niin, että yhtään mitään ei tässäkään kunnassa tapahtuisi meidän luottamushenkilöiden toimesta jos ei tekemässä olisi osaavaa ja sitoutunutta henkilökuntaa. Tänäänkin paikalla väkeä kouluiltamme, Eedilästä, Salmelasta, kotipalvelusta, päiväkodeista, tekniseltä puolelta ja taisi olla käytännössä väkeä ihan jokaisesta ”yksiköstä”. Ja paljon uuttakin väkeä ja sekin osaltaan merkki siitä, että kuntamme kasvaa ja voi hyvin. Lähtiessäni sain vielä pienen hetken jutella ihan uusien loppilaisten kanssa ja kovin olivat tyytyväisiä hekin työpaikkaansa ja työpaikkansa henkeen. Hieman toiveitakin ja niitäkin lupasin eteenpäin viedä ja samalla sovimme, että alkavan vuoden aikana järjestämme henkilöstön kanssa pienen idea ja ilmiantokilpailun eli haastoin kaikki kuntamme työntekijät antamaan ilmi oman toimipaikan hyvät teot, hyvät ideat, jotka osaltaan luovat hyvää työpaikkahenkeä, edistävät työssä jaksamista ja vaikkapa uudistavat tapoja tehdä töitäkin. Katsotaan mitä ilmiantoja tulee ja kenet saamme ensi vuoden pikkujouluissa sitten palkita.

Mutta nyt ilta vapaata kotona. Huomenna sitten Hollolaan. Aloitamme sieltä tämän joulunalusen Kokoomus Kuuntelee kiertueen. Kiva mennä Hollolaan jälleen – aina. Ellu ja kumppanit huomenna tullaan.

 

Kommentit