Kokoomus Kuuntelee Joulunalla kiertueen

Blogi, lauantaina 26.11.2011

Tänään aloitamme . Itse suuntaan tänään aamupäivästä Päijät-Hämeeseen Hollollaan. Siellä Hollolan Joulumarkkinoilla paikallisten kokoomuslaisten kanssa kello 11-12. Tervetuloa siis jouluglögille ja joulutortuille olitpa sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä.

Huomenna sunnuntaina 27.11. sitten iltapäivällä klo 14-15 Padasjoen Joulunavaus ja sen perään Lopella Antin Adventti -tapahtuma. Nähdään.

Suurella mielenkiinnolla ja huolestuneina saamme tänään edelleen seurata Työllisyyssopimuksen kaatumista tai toteutumista. Sopimus kattaa jo lähes kaikki palkansaajat ja ramisopimus on lähellä toteutumistaan, mutta nyt tilanne on yksin kiinni Autoliikenteen, satamien ja tietoliikennealan neuvotteluista. On itsestään selvää, että Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ei voi jäädä sopimuksen ulkopuolelle ja jos he hylkäävät työllisyyssopimuksen niin samalla kaatuu jo kaikki muut neuvotellut työehtosopimukset jotka kaikki muut ovat raamissa.

Tämä on EK:lle ja muille työntekijäjärjestöillekin ehdoton tilanne ja AKT mukaan tulo on ehdoton vaatimus, sillä kuljetusalan ja ahtaajien lakko pysäyttäisi pian myös tehtaat, koska niillä ei ole varastoja, joihin tuotteita voisi varastoida. Siis yksi avainala pysäyttäisi koko maan ja siksi AKT:n on oltava mukana sopimuksessa.

On siis täysin mahdollista, että AKT:n puheenjohtaja Timo Räty kaataa joukkoineen koko sopimuksen. Siis työllisyyssopimuksen jonka piirissä on noin 92% palkansaajista. Akavalla työllisyyssopimuksen alla on nyt kaikki toimialat. STTK:ltakin 95 prosenttia jäsenistöstä.

Ammattiyhdistysjohtaja Sture Fjäder totesikin eilen todella kovasanaisesti, että ”AKT toimii vastuuttomasti ja moraalittomasti, jos he ovat hyväksyneet raamiratkaisun SAK:n työvaliokunnassa ja hallituksessa.”

Toivotaan, että siis jälleen kerran suomalainen neuvottelutaito ja sopimisentaito voittaa. Tässä tarvitaan nyt kaikkia ja toivottavasti ainutlaatuinen ja uusi hallituksen tarjoama työllisyyssopimus toteutuu. Se olisi koko maamme yhteinen etu. Tämän päivän aikana selviää paljon.

Illalla sitten vielä AKK-Motorsportin liittokokouksen jälkeen Finlandiatalolle vuoden Juhlagaalaan palkitsemaan kauden parhaita moottoriurheilijoita. Liiton puheenjohtajakin valitaan tänään. Eilen jo liittohallitus vaihtui neljän henkilön verran kun kaikki erovuoroiset joutuivat väistymään äänestyksien jälkeen uusien tekijöiden tieltä. Katsotaan miten pj-valinta menee. Itse en siis nyt kisassa ole mukana, mutta katsotaan kahden vuoden päästä sitten. Nyt sellaista tuiverrusta, että…

Kello 23.12 ja vihdoin kotona. Päivä siis ensin Hollolan Joulumarkkinoilla ja oli muuten Kokoomus jälleen ainoa vaalien välilläkin kuunteleva ja paikalla oleva puolue. Väkeä hienosti liikkeellä ja juttuseuraa kovasti. Kiitokset Hollolan Kokoomuslaisille järjestelyistä ja kutsusta. 300 joulutorttua ja glögiä meni hetkessä jakoon ja huomenna sitten jatkamme Kokoomus Kuuntelee Joulunallakin kiertuettamme Padasjoella.

Mutta Hollolan jälkeen sitten Helsinkiin ja siellä Finlandia talolla AKK-Motorsportin Juhlagaalaa. Iltapäivällä AKK sai uuden puheenjohtajan Juhani Pakarista. Kari O Sohlbergin 30-vuotinen ja menestyksekäs ura AKK:n johdossa näin päätökseen. Karille iso hatunnosto ja Juhani tsemppiä vaativaan tehtävään. Kokouksen jälkeen sitten upea juhlagaala ja kolmisensataa mitalia jakoon. Tälläkin kertaa MM-kultaa, useampia MM-mitaleja, Euroopan ja muita kv-menestyksiä ja satoja SM-mitaleja jakoon. En tiedä pääseekö mikään muu laji tällaiseen tähtiloistoon. Tokkopa. Juhlassa oli jälleen siis paikalla kaikki tutut motorsportin parista vuosien varrelta ja aika meni kuin siivellä. Hieno 60-vuotisjuhla ja tästä on hyvä jatkaa kohti uutta menestyksen vuotta.

Finlandia-talolta bongasin myös jälleen kolme uutta kovaa miestä Sauli Niinistönkin tukijoukkoihin. Sain mukaan ja kovin helpolla jälleen rallin maailmanmestarin Ari Vatasen, rallilegendan Simo R. Lampisen ja tuoreen Rallin maailmanmestarin 2011 SWRC:stä Mikko Markkulan. Presidentintekijöitä siis koko ajan lisää. Nyt listoilla kohta jo 25 000 julkista tukijaa. Lähde siis sinäkin mukaan jos et vielä ole.

Huomenna jatkamme… Silloin Padasjoelle Joulunavaukseen ja sitten Lopelle Antin Adventtiin.

 

Kommentit