Aikuisten Pizzaa ja Politiikkaa Pilpalassa – Lähiruokapizza valloitti sydämet

Blogi, sunnuntaina 26.02.2023

Aikanaan ideoin Pizzaa ja Politiikkaa -illat houkutellakseni nuoria mukaan yhteiskunnallisten asioiden pariin. Ensimmäinen Pizzaa ja Politiikkaa -ilta syntyi ystäväni Markus Lindblomin 50-vuotissyntymäpäivien jälkilöylyisssä, kun sieltä lähtiessäni joukko nuoria oli tullut minua jututtamaan. Ajattelin, että siinä oli fiksuja ja mukavia nuoria ja yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita ja silloin mm. etunojassa jo Natostakin puhuneita nuoria. Pizzalla nämä nuoret pyysimme ja siitä alkoi Pizzaa ja Politikkaa -iltoja tarina. Sen jälkeen olen näitä iltoja järjestänyt kymmeniä eri puolilla Hämettä ja eri puolilla Suomeakin ja onhan konseptiani lainanneet myös kokoomusnuoretkin ja vähän näyttää muista puolueistakin lainaajia aika-ajoin olleen 🙂

No, nyt sitten teimme ensimmäisen aikuisten Pizzaa ja Politiikkaa -illan. Ystäväni Tiina Seppälän ja Antti Vauromaan kanssa ideoimme lähiruokapizzaillan ja paikaksi valikoitui totta kai Tintin kotitilan Pelto-Seppälän Maatilaravintola. Tällä kertaa Antti teki pizzapohjat Lukanan Annen Krannin tilan pizzajauhoista ja nostatti palloja 72 tuntia. Mikä sitkos 🙂 Ensimmäinen kattaus vedettiin Pekkalan Pizzalla. Pekkalan pizzaan tulee peuraa ja kantarelliä ja vähän smetanaa. Toimii. Sitten Pelto-Seppälän minun nimikkopizza Heikkilä Suopeltoa, missä tilan karjasta tehtyä savukinkkua ja rucolaa ja sitten Isoa murua ja muita. Toinen toistaan maukkaampia pizzoja sain kyökin puolelta tupaan tuoda ja siitähän ne menivät ns. parempiin suihin.

Täytyy sanoa, että onnistui. Onnistui, siis vaikka itse sanonkin. Erkkilästä jahtikauden lopuksi ammuttu valkohäntäpeura maistui kuulemma erityisen hyvälle ja maukastahan aina Pelto-Seppälän tilan tuotteet muutenkin ovat. Kesällä siis kannattaa perjantaisin ajella Hunsalaan Pelto-Seppälään herkuttelemaan maalaisburgereilla, vaarinlankkupihveillä ja Pelto-Seppälän Pizzoilla. Lupaan, että ette pety. Mutta tämä iltakaan ei pettänyt ja illan aikana myös mukavaa keskustelua niin kotimaisesta ruuantuotantosta kuin huoltovarmuudesta laajemminkin. Keskusteluissa myös maaseudun elinvoimaisuus, valokuidut ja tietoliikenneyhteydet laajemminkin, etätyön mahdollisuudet ja myös luontomatkailu retkeilyn ja muun kautta. Ja olihan se kiva hieman muistella myös vuotta 2007, kun teimme minun ensimmäistä eduskuntavaalikampanjaani. Monet olleet tukena ja matkassa alusta lähtien ja monet jo vuodesta 1996 lähtien, kun ensi kertaa kunnanvaltuustoon pyrin.

Illalla vielä tiskarivuoro Pelto-Seppälässä, kun tupa oli tyhjenynyt. Olipahan kiva ilta. Kiitos kaikille mukana olleille ja iso kiitos Pelto-Seppälän Tilan väelle Tiinan johdolla ja pizzamestari Antti Vauromaalle. Taidetaan tehdä joskus uudestaan?

Nyt kello 14.50 ja pyhäpäivää. Aamulla viimeiset vaalikonejutut purkkiin ja kolme kolumniakin tuli kirjoitettua mm. liikenteestä ja autoilusta, yksi maaseudun teiden kunnosta ja yksi taloudesta. Vauhdikas päivä tuli tästäkin, kun liikkeelle lähdettiin. Mutta ehdin sentään vähän uloskin ja myös piipahtamaan latukahvilalla Kalamajan kämpällä. Parhaita talvipäiviä.

Keskiviikkona sitten starttaa jo 11. kerran Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa -kampanjamme. Kampanjan sivut löydätte Facebookista ja myös uuden tämän kertaisen tapahtumasivun. Kotimaisen ruuan ja maatalouden tärkeys ja merkitys on taas saanut lisää tilaa, kun maailmaa on järisyttänyt Putinin sota Ukrainassa ja ruuanhinta on kohonnut jne. Oma ruuantuotanto on siis makuasia, mutta myös huoltovarmuusasia ja myös työllisyysasia ja paljon muutakin. Siksi kannattaa miettiä mitä kaupasta ostaa ja mitä lautaselleen laittaa. Meillä syödään tänä päivänä 365 kotimaista ruokaa uskallan sanoa, että ainakin 90 prosenttisesti. Ehkä se kymppi vielä jää vajaaksi riisistä ja jostain sellaisista. Mutta melkeinpä vain hyvää Suomesta ruokaa on meillä lautasella.

 

Kommentit