Äideistä parhain.

Blogi, sunnuntaina 12.05.2013

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille. Totta kai erityisesti jälleen omalle rakkaalle äidilleni ja lasteni äidille. Mutta myös ihan jokaiselle äidille. Se on arvokas ja tärkeä tehtävä. Arvokkain. Valkovuokkojen meri metsässä on tänään kauneimmillaan ja luonto muutenkin heräilee kauniiseen aamuun. Nautitaan tästä äitienpäivästä ja annetaan sitä tärkeintä eli aikaa läheisillemme ja tänään erityisesti äideille.

Eilen jääkiekkomatsin erätauolla haastateltiin Leijonista Veli-Matti Savinaista. Häneltä kysyttiin äitienpäivän aattona kesken matsin, että millaiset terveiset haluat lähettää äidille huomisen äitienpäivän johdosta? Savinainen vastasi: No vaikka kiitos! Kuinka moni olisi onnitellut? Mutta eikös meidän tehtävä ole kiittää ja joku muu voi meitä sitten onnitella. Hyvin sanottu Leijonalta.

Hieno äitienpäivä takana. Vanajanlinnan notkuvat pöydät kruunasivat äitien juhlapäivän ja täytyy todeta, että se paikka yllättää aina. Vaikka tiedän, että aina ruoka hyvää ja palvelu parasta niin joka kerta linnan pöydät ovat erilaiset. Mika Jokelan johdolla keittiössä siis uudistutaan joka hetki ja päivä toisensa jälkeen ja se onkin Vanajanlinnan yksi suurimmista jutuista mikä erottaa sen monesta muusta. Kiitos siis tänäänkin linnalaisille.

Illalla vielä kylässä kävi lähimpiä sukulaisia ja ystäviä. Pienessä elämässä kuusikin kuukautta on juhlimisen arvoinen juttu. Eli kaiken kaikkiaa päivä siis vain ollen ja nauttien heidän kanssa joiden kanssa haluankin.

Voiko itse päättää että en ole ylimielinen? Vai päättääkö sen muut jotka niin kokevat?

Uutisissa ja mediassa on käyty vilkasta keskustelua Itävävallasta kantautuneista uutisista joiden mukaan ”suomalaisviranomaisten asenne oli ylimielinen ja yhteistyökyvytön”. Suomalaisten asenne oli tietojen mukaan myös ärsyttänyt omanilaisia ja jo kolme kuukautta sitten suunniteltu pelastuslento oli peruuntunut. Itävaltalaisen Kurier-lehden tiedot eivät siis todellakaan anna meidän viranomaisista kovinkaan mairittelevaa kuvaa.

Ei aikaa kun vastaava ”ylimielisyys” -kortti oli esillä karille karahtaneen YK:n turvaneuvostokampanjan kohdalla. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö totesi silloin, hieman opettavaisestikin, että ”ylhäältä alas saneltuja neuvoja tulisi välttää”. Jo silloin ulkoministeri Erkki Tuomioja selitti miten asiasta, siis ylimielisyys-väitteistä, otetaan opiksi. Ilta-Sanomien pääkirjoituksessa syyttävä sormi osoitti jo silloin Tuomiojaan. Olikohan se tyyliin, että ylimielisyys -kokemus olisi johtunut Tuomiojan ”henkilökohtaisesta poliitikkolaadusta”. IPI:n eli International Peace Instituten selvtyksessä todettiin, että ”pohjoismainen” kaikkitietävyys ja holhoavuus eivät nyt olleet sellaista mitä muut kaipasivat.

Turvaneuvosto meni ja oli. Sen kisan me hävisimme. Mutta pitäisikö siitä nyt ottaa jotain opiksi? Ja jos oppia lisää kaipaa niin vastaava ”syytys” Jemenin panttivankitapauksen kohdalla olkoon kertauskurssi. 

Itse en usko, että ylimielisyys helpottaa toteamalla itse, että en minä ole ylimielinen. Tai, että yhdessä kuorossa todetaan, että emme me ole ylimielisiä. Jos muut niin kokevat niin silloin on peiliin katsomisen paikka. Pelissä on usein enemmänkin ja monenkin kortteja.

Mutta huomenna taas vauhdikas arki. Vain hyvää Suomesta -teemalla mennään huomennakin. Aamusta aikaisin junalla kohti Pohjanmaata ja Nurmoon. Sain kutsun Atrialle ja sinne yhdessä ministeri Paula Risikon kanssa. Maakuntamatkailua siis hyvän suomalaisen ruuan parissa.

 

 

 

 

Kommentit