Adventtia!

Blogi, sunnuntaina 02.12.2012

Tästä se alkaa joulun odotusta todenteolla. Ensimmäinen adventtisunnuntai ja ikkunalla yksi kynttilä. Ja tuo loppuviikon lumisade tekee tästä vielä niin talvisen ja ihanan. Kertakaikkisen kaunista.

Tänään juhlistetaan alkanutta joulukuutta. Ohjelmassa monenlaista ja illalla sitten Lopen Yrittäjien ja Mieslaulajien Adventti-tapahtuma. Joulukuusen kynttilät syttyvät tänään siis Lopellekin. Tervetuloa mukaan iltapäivällä ja sitten kello 17 kuuntelemaan kuusensyttämisen juhlaa.

Upea gallup-tulos tänään Yleltä! Pelkällä EI-linjalla ja jarruttamisella ei onneksi tässä maassa pärjätä ihmistenkään silmissä. SDP:n kannatus on kertakaikkiaan romahtanut kuukaudessa. 1,5 prosenttiyksikkön pudotus on todella kova ja demarit ovat hiipuneet nyt 18,8 prosenttiin. Toivottavasti tämä avaa myös silmiä siihen, että kaikkien asioiden loputtomalla jarruttamisella ja populismillä ei hallitusyhteistyössä voi pärjätä. Selkeä viesti Suomen kansalta.

Samaan aikaan meidän kannatus on jälleen hyvässä nosteessa ja parannusta viime kertaa. Nyt kokoomuksen kannatus on 21,1% ja olemme selkeästi ja nyt jälleen yksin Suomen suurin puolue.

Kakkospaikasta 18-prosentin tuntumässä käydään sitten kovaa kisaa. SDP:n romahtaessa on nimittäin keskusta nyt hyvässä nosteessa. Keskustaan on tullut hyvää rakentavaa henkeä paljon lisää puheenjohtaja Juha Sipilän johdolla ja se on näkynyt eduskunnassa monessa. Itse olen niin tyytyväinen keskustan nosteeseen. Heidän kanssa mukana tehdä aina yhteistyötä ja työtä ja monissa asioissa olemme hyvinkin samoilla linjoilla.

SDP:n tapaan myös toinen populismiä hyödyntävä puolue perussuomalaiset on nyt selkeässä laskussa. Demarien tapaan perussuomalaisten kannatus on pudonnut 1,5 prosenttiyksikköä ja jos talolla näkyy keskustan hyvä vire niin myös perussuomalaisten tilanne. Selkeästi siellä viritellään nyt korkeammallakin tasolla muutoksen tuulia. Nykymenoon ei kaikki näytä olevan ollenkaan tyytyväisiä.

Eli jos veikkaan niin turbulenssi tulee ravistelemaan perussuomalaisten rivejä niin valtakunnan tasolla kuin kunnissakin. Ja SDP tulee vaihtamaan 2-3 ministeriä. Oma veikkaukseni näin.

Mutta gallupit mittaavat aina mennetty. Joka päivä tuo kannatus pitää ansaita uudelleen ja vain hyvällä työllä se tehdään. Peileihin ei kannata katsella ainakaan taaksepäin. Katse tulevaisuuteen ja vastuullisia ja vaikeitakin ratkaisuja tekemään. Siitä meitä ei tulla koskaan kiittämään, että jätimme välttämättömyydet tekemättä. Mutta siitä tullaan, että uskalsimme tarttua haasteisiin ja tehdä.

Sunnuntaita kaikille. Ihana talvi.

Lopen Yrittäjät järjestivät tänään perinteikkään Lopen Adventti-tapahtuman. Paikka oli tällä kertaa kunnantalo ja sen piha- ja puistoalueet. Paukkupakkanen hieman ulkona harvensi joukkoja, mutta sisällä oli myyjäisissä kiva vilske koko illansuun ja kotiinvietäväksi tuli meillekin monenlaista.

Eilinen kun meni Mannerheim Hirivijahdissa niin en päässyt valitettavasti mukaan Lopen Yrittäjäjuhlaan. Haluan siksi täällä vielä onnitella Lopen Vuoden 2012 Yrittäjien Shell Pirttilää. Todellakin oikeaan osoitteeseen tuo tunnusta. Perinteikäs ja hyvän palvelun tuttu loppilainen yritys. Onnea siis!

Tänään Lopen Yrittäjät palkitsivat vielä Antin Adventissa asiakkaiden äänestämän Vuoden Hyvän Palvelun Yrityksen. Se tunnustus meni kylämme toiselle huoltoasemalle eli H&M Laanolla Lopen Nesteelle. Onnea Matille, Pirjolle, Sarille ja Jakelle. 

Kumpikin aamuparlamenttipaikkamme siis sai kovaa tunnustusta tänä viikonloppuna. Eikä kumpikaan todellakaan suotta. Onnea vielä Shell ja Neste Loppi!

Kunnantalolta sitten vielä Lopen Kirkkoon Timotein ja Lopen Lapsi- ja Nuorisokuoron joulukonserttiin. Arki huolesi kaikki heitä -konsertti keräsi kirkkoon paljon väkeä ja kyllä meitä loppilaisia sielläkin hellittiin aikamoisella taidokkuudella. Anneli Julenin johdolla Timotei on entisestään vain hiotunut ja tänään silmäkulmakin kostui muutaman kerran. Ja toivottavasti Ketun joululaulu kuullaan tänä jouluna myös yökirkossa. Olisi niin kaunis sinnekin. Toiveeni olisi tämä timoteiläiset.

Mutta nyt ilta kotona perheen kanssa niin kuin koko päiväkin. Joulun odotus alkaa tästä päivästä ihanasti yhdessä. Tosin huomenna taas tiukka työpäivä ja kyllä sitä eduskunnassakin mennään täydellä höyryllä ihan aattoviikonloppuun asti. Mutta jos siellä väleissä aina hetki jouluakin olisi. Onhan sitä.

 

 

 

Kommentit