Äänestyspelleily eduskunnassa vain vankisti asemia – Sauli Niinistön kannatus presidentiksi noussut entisestään

Uutiset, lauantaina 06.02.2010

Eduskunnan tämönviikkoinen kapina puhemiesvaalissa talon säästöjä ja menokuria vastaan ei ainakaan heikentänyt puhemies Sauli Niinistön asemia presidentinvaaleihin. Päin vastoin Niinistö saa entistä suuremman kannatuksen tuoreessa maakuntalehtien presidentinvaaleja koskevassa mielipidekyselyssä. Niinistön kannatus on noussut viikossa useamman prosentin ja nyt häntä äänestäisi presidentiksi 45 prosenttia suomalaisista.

– Itse arvasin heti, että näin tulee käymään. Niinistö on tehnyt erittäin hyvää työtä eduskunnan johdossa. Tässä talossa on paljon säästämisen ja järkeistämisen varaa ja on hyvä, että joku on nyt tarttunut siihen. Niinistön sanoin esimerkillä maatamme johdetaan, totesi Timo Heinonen ja oli edelleen harmissaan pelleilystä mitä eduskunnan puhemiesvaalissa nähtiin.

– Kyllä Niinistön toimet ovat olleet enemmänkin kuin oikeita ja tulleet tarpeeseen ja toisaalta eivät ole ainakaan haitanneet tämän työn tekemistä mitenkään. Eikö silloin juuri säästöt ole perusteltuja, pohti Heinonen ja lisästi -Ja aivan pienistä asioista ei ole kyse. Esimerkiksi viime vuonna säästöä saatiin aikaan yli 6 miljoonaa euroa vuoteen 2006 verrattuna. Se tarkoittaa yli kymmenen prosentin vuosittaista säästöä.

Eduskunnan puhemiesvaalin protestiliike näyttääkin siis vain lisänneen entisestään Niinistön suosiota. Edellisessä viime viikon Ylen mielipidekyselyssä Niinistön kannatus oli 41,5 prosenttia ja nyt 45 prosenttia. Kakkoseksi kyselyssä nousi jälleen ulkoministeri Alexander Stubb 10 prosentin kannatuksella ja kolmanneksi Olli Rehn 6 prosentilla.

Kommentit